kussens en plaids

Kussens en plaids van het Noorse merk Funky Doris nu in Nederland

Gebreide kussens en plaids

Funky Doris, een hip Noors merk met gebreide kussens en plaids, is nu verkrijgbaar in Nederland. Kenmerken van de Funky Doris producten zijn: gebreid, stoere motieven, een tikje retro en prachtige kleuren. De kussens en plaids zijn allemaal gebreid van superzachte katoen. De producten zijn vrij dik gebreid waardoor de plaids ook in de winter goed gebruikt kunnen worden, ze zijn heerlijk warm. En voor mensen die niet tegen wol kunnen een uitkomst, ze prikken niet. De webshop Ookinhetpaars verkoopt een mooie selectie van dit Noorse merk.

kussen retro

Funky Doris

Funky Doris is in 2013 opgericht door Tove Trydal en Grete Bjørk, twee Noorse dames.

Tove werkte meer dan tien jaar als ontwerpster  en marketing manager bij Høle. Later was ze  designer voor Nordicform waar ze beddengoed, dekens, kussens , gordijnen en porselein ontwierp.

Grethe runde vele jaren de bekende retro winkel Harry Kamperen in Stavanger. Ze ontwierp kleding onder het merk Harry Camping. Ook heeft ze voor diverse films kostuums ontworpen. Haar kledingcollecties zijn geshowd op de Oslo Fashion Week.

Samen zijn ze Funky Doris begonnen. Zoals ze zelf zeggen: ‘Wij maken de coolste dingen geïnspireerd door de beste decennia van Scandinavisch design. Onze design filosofie is simpel, we willen ons gewoon omringen met mooie alledaagse producten in duurzame kwaliteit. Onze stijl is ongecompliceerd, warm en humoristisch. Ons motto komt van Pablo Picasso: “God, de uitvinder van de giraf, de olifant, de kat. Hij heeft geen echte stijl. Hij gaat gewoon proberen dingen “… een beetje zoals wij.

Funky Doris makes your home smile!

Verkrijgbaar bij Ook in het Paars

Funky doris zwart wit kussen retro

Nog meer wooninspiratie en tips voor het inrichten van je huis:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *