krijtborden

Een bericht voor een lach

Krijtborden

Een bericht voor een lach

Vorige week was ik aanwezig bij een prachtige presentatie van een vriendin over haar reis naar Alaska. Ze was hier naar toe gegaan om een bloesemremedie te maken, wat deze reis haar gebracht heeft is heel bijzonder. Ze deed hierover haar verhaal geïllustreerd met foto’s en tekeningen die ze tijdens de reis heeft gemaakt. Het mooie aan het verhaal was dat na afloop ieder voor zich er een stukje houvast of een steuntje in de rug uit kon halen, dat wat hij of zij net nodig heeft of wil horen.
Vol van het verhaal stapte ik daarna in de auto en zette de radio aan waar Pharrell Williams’ ‘Happy’ te horen was. En ik kreeg ineens een enorm geluksgevoel, een enorme happiness en vergat even alles om me heen. Ik vind het heerlijk dat zulke kleine dingen in het leven je zo gelukkig kunnen maken.

Vroeger werd ik altijd zo blij van de handgeschreven briefjes van mijn moeder die er lagen als ik uit school kwam of als zij met mijn vader een avondje uit ging en er lag een lief briefje bij mijn bed. Enkel een paar woorden, maar zo fijn! En eigenlijk nu nog steeds, ik vind een handgeschreven boodschap nog steeds fantastisch. Het is persoonlijk en echt.

Het is van onschatbare waarde om persoonlijke handgeschreven berichten achter te ontvangen. Zeker in deze tijden waarin het economisch minder gaat en er een algehele negatieve of sombere stemming heerst of bij persoonlijke omstandigheden. Maar vooraal ook omdat het zo leuk en fijn is om een persoonlijke manier aandacht te krijgen er is over nagedacht, dit in tegenstelling tot het snelle en vluchtige karakter van alle online en telefoonberichten.

Woon je niet bij elkaar dan kan je natuurlijk elkaar weer eens een kaart of een brief op mooi briefpapier sturen, maar als je dan toch bij elkaar in huis woont kun je ook berichtjes in huis achterlaten.
Schrijf eens met raamstiften groot ‘GOEDEMORGEN’ op de badkamerspiegel. Of hang een krijtbord (-sticker) bij één van de deuren naar buiten en zet hierop ‘Succes!’ op de dag dat hij of zij een belangrijke presentatie of tentamen heeft. Maar ook een gewoon A4-tje of de achterzijde van envelop met hierop een persoonlijke ‘Fijne dag’ kan een glimlach om het gezicht van de ontvanger doen verschijnen of juist dat geluksmoment veroorzaken wat hij/zij net even nodig heeft.

Ben je zelf niet zo’n schrijver maar vind je het handgeschreven karakter wel een mooi gegeven dan kun je ook altijd nog een mooi krijtbord met een persoonlijke tekst/boodschap/wens laten maken. Kijk eens bij Renske Anna, zij maakt prachtige krijtborden met de hand geheel naar wens. De afbeelding of tekst wordt op het krijtbord geschilderd of getekend en voorzien van een beschermlaag, waardoor je oneindig van de tekst/boodschap/wens kan genieten. En als we het dan toch over persoonlijke dingen hebben dan is een bezoek aan haar website www.renskeanna.nl het zeker waard, Renske Anna maakt namelijk ook prachtige stempels en papieren items.

Mijn naam is Marije Couprie en ik werk onder de naam Studio Hart.
Als stylist ben ik volop bezig met creatieve (ruimtelijke) oplossingen, kleuren, prints en maak ik graag dingen van oude materialen. Ik kan geïnspireerd raken door de kleinste dingen in het leven.

krijtbord

 

krijtborden

 

krijtbord

1 thought on “Een bericht voor een lach

  1. Renske heeft twee borden voor ons gemaakt die in dit artikel staan, de “though she is little…” Quote voor in de slaapkamer van onze dochter, en de “love..” Quote die nu bij ons in de woonkamer hangt. Ze is een echte professional en het is zo fijn om haar de vrije hand te geven. Als grafisch vormgever ben ik heel blij haar werk en werkwijze. Een uniek en geweldig product!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *