Kleurinspiratie is overal

Internet wordt gebruikt voor alles. Ook als je geen inspiratie hebt om een juiste kleur te kiezen voor je interieur. Degenen die helemaal serieus overwegen om de (woon)kamer een make over te geven wagen ook nog wel eens een kans in de betere verf- en decoratie winkel, waar je behalve persoonlijk advies inspiratie kan opdoen in de sfeerfolders of vele kleurkaarten van de bekende verffabrikanten. Uiteraard word je dan ondergedompeld in de nieuwste kleurentrends en combinaties volgens de interieurmode.

Al die inspiratie is natuurlijk geweldig. Al ben ik van mening dat het ook anders kan. In deze blog wil ik je proberen over te halen om het eens te proberen: op zoek gaan naar je eigen kleurenschema, ongeacht de trends. Op zoek gaan naar je eigen kleurvoorkeuren en combinaties vinden die niet voor de hand liggen, maar persoonlijk helemaal bij jou (en je gezin) passen.

Kleurinspiratie kun je overal vandaan halen. De reclamefolders in je brievenbus, een etiket op een of ander potje , een gerecht in je favoriete restaurant, verdwaald speelgoed dat toevallig bij elkaar ligt etc..Je moet alleen bewust tegen jezelf zeggen dat je het volgende kwartier of halfuur volledig aandacht schenkt aan kleur. Dus alles wat je ziet, zie je in kleurencombinaties. Dat lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Tussen ‘naar iets kijken’  en werkelijk ‘iets zien’ zit een heel groot verschil. Een saaie advertentie die je in eerste instantie niet aanspreekt kan ineens wel aanspreken omdat er een origineel kleurgebruik in verwerkt zit. Normaal had je verder gekeken, bladzijde omgeslagen….

Ik heb voor deze blog internet even naast me neergelegd en heb willekeurig wat tijdschriften bekeken, reclamefolders etc. en hieronder zie je een deel van de resultaten. Probeer het zelf eens, want kleurinspiratie is overal!

kruidenkleurenkruiden

Uit: de keukenkast, kruidencombinatie

schotelschotel kleurn

Uit: Seasons tijdschrift mei 2015

flessenkleur inspiratie

Uit: Delhaize magazine juni 2015

pastel kleuren grijspastel kleur inspiratie

Uit: VT wonen tijdschrift maart 2013

hema boekjeshema boekjes kleur

Uit: kleine kadoboekjes Hema

kleur tijdschriftkleur tijdschrift inspiratie

Uit: Ariadne at home tijdschrift  juli 2015              

Als je een kleurenschema naast je hebt liggen, kijk je vervolgens naar de verhoudingen. Welke kleur wordt bijvoorbeeld op de muur en dus een groter vlak toegepast en welke kleuren komen in aanmerking voor de kleinere meubelstukken, textiel of accessoires. Ook materiaalgebruik (gladde metalen of juist ruwe texturen) dragen bij tot het uiteindelijke totaalplaatje. Maar dat is ‘stof’ voor een latere blog. Vandaag gaat het om ‘iets verder kijken en nieuwe dingen te ervaren’…..

Veel succes!

Bianca Janssen, Klein Detail

www.kleindetail.com

www.facebook.com/kleindetailbvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *