Vandaag is …..

Kleuradvies woonkamer

Het is niet altijd makkelijk om te beslissen welke kleur je op je muur wilt doen. En als je meerdere kleuren wilt gebruiken is een advies altijd wel handig. Welke kleuren passen bij elkaar en welke kleuren hebben een versterkend effect?

In deze woonkeuken is advies ingewonnen en het resultaat mag er zijn. Een mooie donkere kleur die de houten tafel met witte en zwarte stoelen het middelpunt van de kamer maken. Een eetkamer vol gezelligheid.

Kleur in je interieur

Het gebruiken van kleur in je woning vraagt om een uitgebreide kleuranalyse. Kijk eerst goed hoe het licht in de ruimte valt. Probeer in een kleine ruimte de muur waar het licht op valt zo licht mogelijk te houden. Door deze wit te houden zorg je voor een reflectie van het licht wat de kamer groter doet lijken. Zou je hier een donkere kleur voor gebruikt hebben dan verklein je juist de ruimte, deze dimt namelijk het licht wat binnenkomt.

Er zijn tegenwoordig extra grote kleurstalen beschikbaar waardoor je een beter beeld krijgt hoe de kleur in je woning zal staan. Hierdoor kan je beter rekening houden met je interieur inrichting. Een grote kleurstaal geeft namelijk beter de gehele tint weer.

Wil je echt gericht kleuradvies op jouw interieur inrichting bezoek dan eens een beurs. Op de woonbeurs bijvoorbeeld geven ze vaak gratis kleuradvies. Hou ook de lokale bouwmarkten in de gaten, grote verfmerken als Histor huren regelmatig stylisten in om kleuradvies op maat te geven.

Nog meer tips voor het aanbrengen van kleur in je interieur inrichting:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *