Kleur je slaapkamerinterieur

Kleur je slaapkamerinterieur

Stel, je hebt besloten dat je je slaapkamer in één bepaalde kleur wilt inrichten. Hoe kun je dan het beste te werk gaan? Natuurlijk kun je de vloer, muur, bed, matras  en meubilair exact dezelfde kleur geven. Maar je hebt kans dat de kleur dan juist niet meer goed uitkomt omdat alles tegen elkaar wegvalt. Bovendien doet álles rood of álles blauw, pijn aan de ogen. Die heb je weliswaar dicht als je slaapt, maar overdag moet je ook wel eens op je slaapkamer zijn. Daarom is het raadzaam om te kiezen voor één hoofdkleur en voor steunkleuren.

slaapkamerinterieur

Kies je steunkleuren

In alle drie de kamers op de foto’s worden steunkleuren gebruikt. In de blauwe slaapkamer zijn dat groen en roze, in de gele slaapkamer de natuurlijke tinten van hout en sisal, en in de rode slaapkamer roze en wit. Maar hoe kies je nu de steunkleuren voor je slaapkamer?

  •  Optie 1: Kies een voorwerp waarvan jij de kleuren mooi vindt en waar de hoofdkleur ook in zit. Een tegeltje of vaasje bijvoorbeeld, of een sieraad. Dit voorwerp neem je dan mee als geheugensteun wanneer je beddengoed, muurverf, matrassen, accessoires of vloerbedekking gaat uitzoeken.
  • Optie 2: Leg verschillende draadjes wol naast elkaar totdat je een leuke kleurencombi hebt gevonden.

Blauwe of Gele slaapkamer?

In de blauwe en gele slaapkamer is bij het toepassen van de hoofdkleur de muur meegenomen. In de rode slaapkamer daarentegen is de muur juist wit gelaten, zodat het bed en de lampen er mooi tegen afsteken. De muur kan in een lichte tint geverfd worden, zoals in de blauwe slaapkamer, maar ook juist een tint donkerder, zoals in de gele slaapkamer. Als je de muur licht houdt, dan kies je voor de dekbedhoes en accessoires een donkere tint, en andersom.

slaapkamerinterieur

slaapkamerinterieur

Dit artikel is geschreven voor Alette Jurgens van MediActive matrassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *