slaapkamer

Kleur in de slaapkamer

Met welke kleur wil jij je slaapkamer inrichten?

De slaapkamer is een plaats om tot rust te komen, om bij te komen van de dag. Om even niet meer geprikkeld te worden maar juist alle prikkels van de dag van je af te laten glijden en energie op te doen voor de nieuwe dag. Je moet er dus voor zorgen dat de kleur in je kamer je niet weer prikkelt. Rood in de slaapkamer kan wel maar brandweerrood is weer geen goed idee. Maar kan je ook voor een kleurrijke slaapkamer gaan of is dit niet goed voor de nachtrust?

Kleuren combineren

Een kleurrijke slaapkamer kan altijd als je maar werkt met een goede basis. Het is geen probleem om meerdere kleuren met elkaar te combineren als in alle items die gebruikt maar dezelfde kleur of tint terug komt. Op de foto (de producten en foto zijn van Rice) kan je goed zien dat hier groen/blauw de basis is. De kleur (mint) groen komt vooral veel terug. In het kussen, het hoofdboord, de kandelaars en de vloer zien we steeds dezelfde soort kleur terugkomen. De terugkerende kleur zorgt er voor dat alle kleuren bij elkaar niet druk worden. Het geeft rust aan de slaapkamer.

Kleurrijke slaapkamer

Als je een juiste basis kleur in je achterhoofd houdt kan je alles combineren. In deze slaapkamer zien we ook alle kleuren van roze tot rood van wit tot zonnig geel. Het makkelijkste is het als je je dekbedovertrek als basis neemt. Deze valt namelijk het eerst op in een slaapkamer dus als je hier van uit gaat werken kan je eindeloos je kleurrijke creativiteit laten gaan. Zou jij de uitdaging aan durven om onderstaande overtrek te combineren tot een kleurrijk geheel?

kleurrijk dekbedovertrek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *