Kistjescabinet,knutselen met wijnkistjes

Kistjescabinet, knutselen met wijnkistjes.

Kistjescabinet

Voordat ik deze zelfmaker start, wil ik een ding voorop stellen. Ik heb géén alcoholprobleem, maar wel een man in de wijnhandel. Zo gebeurde het op een dag dat hij mij ergens kwam oppikken en mij van te voren belde om te zeggen schrik niet maar de hele auto ligt vol met wijnkistjes. Deze wijnkistjes hadden op zijn werk bestemming vuilcontainer. Maar hij dacht ik neem ze mee. Als ik ze aan Marije laat zien wil ze ze vast hebben om er IETS van te maken, zoals ik altijd zeg als ik iets wil bewaren.

En ja ik stapte in de auto en schrok van de hoeveelheid, de auto zat bomvol. Maar ik had ook gelijk honderd en een ideeën. Ik moest overigens wel beloven dat ik er op korte termijn iets van zou maken en dat het niet als een sta in de weg in de garage zou blijven staan staan.

Ik besloot een vrijstaand vakkenkastje er van te maken op een voet. Zodat hij vrij in de ruimte kon staan en aan vier kanten gebruikt kon worden om spulletjes in te zetten.

De kisten hadden allemaal hetzelfde formaat en ik besloot om ze zowel liggend als staand te gebruiken. Het was een enorm gepuzzel om aan alle zijden een goede verdeling te krijgen, maar met een beetje passen en meten lukte het. De opstelling die ik toen had heb ik vervolgens aan alle zijden gefotografeerd om te onthouden hoe het er uit moest komen te zien. Hij moest namelijk weer uit elkaar om hem kistje voor kistje te kunnen lijmen.

Vervolgens heb ik laag voor laag alle kastjes op elkaar gelijmd tot een geheel.

Dit geheel heb ik op een oud stoeltje gezet waarvan ik de rugleuning af heb gehaald. Het onderstel en het kastje heb ik ook weer aan elkaar vastgelijmd. Doordat niet alle kistjes exact hetzelfde zijn, de één is iets schever dan de ander, is het kastje ook een beetje imperfect, dat maakt het nog leuker.

Blij met het resultaat heb ik nu een vrijstaand vakkenkastje waar aan alle kanten iets in kan, hierdoor kan hij overal leuk in huis staan. Nu staat hij weer even in de een hoek maar ik denk dat ik hem binnenkort een vrijstaande plek geef. En de invulling wisselt van beeldjes, vaasjes, boekjes, maar ook paaseitjes. Het is net een grote letterbak.

Benodigdheden om ook zo’n kast te maken:

Veel wijnkistjes van dezelfde of verschillende formaten.

Houtlijm

Lijmklemmen

Een krukje/stoeltje of pootjes

Je kunt er ook voor kiezen om sommige kastjes van de binnenkant een kleurvlak te geven met verf of mooi papier. Ik heb er voor gekozen om hem geheel blank en onbewerkt te houden.

Mijn naam is Marije Couprie en ik werk onder de naam Studio Hart.

Als stylist ben ik volop bezig met creatieve (ruimtelijke) oplossingen, kleuren, prints en maak ik graag dingen van oude materialen. Ik kan geïnspireerd raken door de kleinste dingen in het leven.

1 thought on “Kistjescabinet,knutselen met wijnkistjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *