kinderkamer

Kinderkamer ideeen

Er is niks zo leuk als je passie voor interieur en decoratie delen! Graag stel ik me dan ook even voor: Bianca Janssen, eigenaar van Klein Detail, een creatief ontwerpbureau voor interieur, decoratie, etalages en zoveel meer. Sinds een tijdje ben ik ook enthousiast bezig met het zeer effectieve interieurspreekuur: de creatieve hulplijn voor zowel particulieren als winkels en bedrijven om interieur- en decoratieproblemen aan te pakken! Misschien zie ik jou wel binnenkort?

In deze eerste blog deel ik graag mijn passie voor kinderkamers. Ontwerpen voor kinderen is fantastisch. Ongeremd, origineel en ik hou van de  ‘alles-kan-en-alles-mag-mentaliteit’. Leuk om te brainstormen over een bepaald thema, helemaal los te gaan en daarna ideeën te filteren en omzetten naar een sfeervolle ruimte waar je kinderen kunnen ontspannen, spelen, slapen.

Laat kinderen zelf mee beslissen over hun eigen plekje. Ze zullen super trots zijn wanneer ze hun lievelingskleur mogen kiezen of wanneer die leuke lamp (niet helemaal je eigen smaak) een mooie plaats krijgt in de kamer. Ook als je zelf houdt van neutrale kleuren en basics, probeer dan toch de voorkeuren van de kids te respecteren. Hoe vaak wordt er niet gezegd: je mag kiezen! En als er dan uiteindelijk gekozen wordt, worden ze bijgestuurd. Zou je toch niet deze nemen??

Kinderen groeien snel en ook hun voorkeuren veranderen ‘met de minuut’, kies daarom voor oplossingen die behalve sfeerbepalend ook eenvoudig te vervangen zijn. Schilder of behang met die reden bijvoorbeeld panelen ipv de hele muur. Hang (foto)kaders op die eenvoudig te wisselen zijn, dat soort dingen. Met textiel zoals kussens/plaids geef je snel en eenvoudig sfeer in de ruimte.

Met een aantal DIY-tips (zie foto’s) krijg jij de originele kinderkamer die niemand anders heeft en creëer  je een persoonlijke kamer vol karakter voor je kleine liefste!! Ook internet staat vol inspiratie. Neem niet zomaar alles klakkeloos over maar laat het je inspireren en geef er vervolgens je eigen draai aan. Om een voorbeeld te geven: op de foto’s zie je een wasrek gebruikt voor o.a. tekeningen. Zie het als een basis en geef het vervolgens een kleur, hang er knuffels aan, hang er een bakje in voor potloden…be creative!!

Wees origineel!  Veel succes en vooral veel plezier!

Bianca Janssen

KLEIN DETAIL

Like de fb pagina en blijf op de hoogte… www.facebook.com/kleindetailbvba

www.kleindetail.com

kinderkamer kleindetail idee+½n4 kinderkamer kleindetail idee+½n3 kinderkamer kleindetail idee+½n2

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *