kerstboom van takjes

Kerstboompjes van takjes

Kerstboompjes van takjes

December vind ik altijd een gezellige maand, het is vroeg donker en ik zit dan graag aan de keukentafel te knutselen. Voor deze maand een zelfmaakidee met takjes, hier maakte ik kleine kerstboompjes van.

Benodigdheden:

Potjes van aardewerk

Witte verf (spuitbus Action)

Takjes

Oase (droog/ grijs)

Mos of tillandsia

Evt. letterstempels (HEMA)

Een leuk effect geeft het om verschillende grootte potjes bij elkaar te zetten, maar ook een enkel potje voor bijvoorbeeld een lijst kan een groots effect hebben.

De potjes zette ik op de kop op een stuk karton om ze vervolgens wit te spuiten. Breng van een afstandje een enkele laag aan. Als deze droog is kun je de volgende laag aanbrengen. Breng je teveel in een keer aan, dan krijg je ‘lopers’ op je potje. Is het potje helemaal droog? Dan kun je hem rechtop zetten om de bovenste rand te verven.

Daarna kan je eventueel met letterstempels een woord of afbeelding op het potje stempelen. 

Doe de oase in het potje. Leg een lang takje neer en leg er andere takjes van verschillende formaten (tot je een boompje hebt) bovenop….tevreden? Dan kun je ze vastplakken met lijm (ik gebruikte bisonkit) of vastmaken met touw. Leg mos op de oase en steek het boompje daarna door het mos in de oase.

Wat je ook kunt doen met de potjes is er dennenappels van verschillende formaten op de kop opleggen, je hoeft dan geen oase te gebruiken. Een paar verschillende formaten potjes met verschillende formaten dennenappels staat ook erg leuk.

november 001

Heb je energie en materialen over? Neem dan even een kijkje op de blog van Rosita: http://awesomelivingrosita.blogspot.nl/. Rosita maakt van natuurlijke materialen  de meest mooie creaties. Op haar facebookpagina AweSomeLiving staat hoe je engelenvleugels van jute kunt maken en op haar blog kun je een diy voor prachtige decoratieballen vinden.

Op de blog van Karin Joan: http://www.karinjoan.blogspot.nl/  staat een leuk idee met glazen potjes en klei, neem daar ook zeker een kijkje!

Op de volgende blog staan leuke engeltjes van hout: http://dobermans-by-the-sea.blogspot.nl/2011/12/christmas-angels-out-of-wood-logs.html

Nog meer leuke, creatieve zelfmaakideeën kun je vinden op mijn Pinterest board http://www.pinterest.com/blomkjewenje/x-mas/

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar!

Pietrik

1 thought on “Kerstboompjes van takjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *