kerstinspiratie

Kerstbomenverkoop maakt vliegende start, 2e boom populair!

Kerstbomenverkoop maakt vliegende start, 2e boom populair!

+ 5 tips voor om langer van je boom te genieten

Praxis ziet in de eerste dagen van de kerstboomverkoop al direct een stijging van 10% vergeleken met de eerste week van vorig jaar. De verkoopcijfers vanuit 140 winkels laten zien dat de klant dit jaar extra uitpakt voor kerst!

De Praxis kerstboomfeiten op een rij:

  • 75% van de Nederlanders heeft een kerstboom (kunst en echt).
  • 2 op de 3 bomen zijn echte kerstbomen.
  • Er zijn honderden verschillende verkooppunten in NL: straatverkoop, supermarkt, woonwinkels, kwekers en tuincentra/bouwmarkten, waarvan Praxis al jaren de grootste verkoper is met 140 winkels; het aantal terugkerende tevreden klanten stijgt de afgelopen 5 jaar met 50%.
  • In pot gekweekte kerstbomen stijgen in populariteit omdat deze ook buitenshuis langer houdbaar zijn en daarmee zeer geschikt als 2e boom.
  • Verkoop eerste week: +10% (vgl met 2012), 10% van de klanten koopt 2e boom.
  • De Nordmann is de meest favoriete soort vanwege zijn naaldvaste takken, mooie vorm en kleur.
  • De meest verkochte maat is tussen 1.75-2.00 meter.
  • Praxis-kerstbomen zijn van duurzame kwaliteit en worden door professionele kwekers in Denemarken, Duitsland en België op landbouwgrond geteeld. Hierdoor vindt er geen ontbossing plaats.
  • Alle Praxis-kerstbomen zijn duurzaam geteeld: voor elke gebruikte boom wordt een nieuwe geplant.

Opvallende trend: een tweede kerstboom!
Opvallend is dat het niet meer bij één boom blijft, maar er steeds vaker een tweede of derde boom wordt aangeschaft. 1 op de 10 klanten koopt er dit jaar een tweede of derde boom bij voor wat extra kerstsfeer in de keuken of in de tuin. De boom in pot is razend populair, omdat de boom zowel binnen als buiten makkelijk te plaatsen is en langer houdbaar blijft. Dit jaar zijn er daarom extra veel kerstbomen in pot ingekocht. 

In alle soorten en maten: van populaire Nordmann tot Doe-het-zelf boom!
Dit jaar kan je maar liefst kiezen tussen 15 verschillende groottes van 6 verschillende soorten kerstbomen. Naast de meest verkochte Nordmann zijn de Blauwspar en Omorika ook populair. Voor een heerlijke sterke dennengeur in huis biedt de Fraseri de uitkomst. Voor een duurzame boom met extra keurmerk is de Fair Tree de must voor deze kerst. Deze boom is gekweekt van de beste zaden en met aandacht voor de werk- en leefomstandigheden van de werknemers. Voor de echte doe-het-zelvers is er dit jaar een complete kweekset te koop, waarmee je volgend jaar je eigen boom hebt: Grow-your-own! Ook een leuke tip voor onder de boom.

Kerstversiering in laatste trends
De verkoop van kerstbomen is op zaterdag 30 november door het hele land bij Praxis van start gegaan. Ook alle kerstdecoraties voor in en om het huis zijn in de laatste trends verkrijgbaar. Alle winkels van Praxis hebben een speciaal Kerst Event in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december. Nieuwsgierig? Bezoek de Facebook-pagina van Praxis of ga naar Praxis.nl. Daar kun je ook alvast de leukste accessoires reserveren. Nieuw is de Praxis Pinterest-pagina waar klanten nóg meer inspiratie kunnen opdoen om hun huis naar eigen smaak in kerstsfeer te brengen.

140 versierde kerstbomen voor het lokale goede doel
Omdat een versierde kerstboom niet voor iedereen vanzelfsprekend is, geven alle 140 Praxis-winkels dit jaar een compleet versierde boom weg aan een lokaal goed doel. In de week van 9 december worden de bomen lokaal uitgereikt.

Langer genieten van een kerstboom Vijf tips van Praxis

1. Zaag 2 tot 3 centimeter van de onderkant af

Zorg voor een verse wond, net als bij snijbloemen.

2. Gebruik een kerstboomstandaard

Sla nooit een kruis onder een boom. Hierdoor kan de boom geen water krijgen en droogt hij snel uit. Gebruik daarom een standaard.

3. Houd altijd, altijd de stam vochtig

Het liefst helemaal drijvend onderdompelen in water. Zet je een kerstboom voor in de standaard, dan slurpt hij binnen de eerste dag al de standaard leeg.

4. Huisdieren drinken in een mum van tijd de standaard leeg

Wanneer je huisdieren hebt, vul dan de standaard vaker bij. Huisdieren zijn namelijk gek op het water.

5. Breng de boom in etappes naar de woonkamer

Als je een kerstboom hebt gekocht, zet de boom dan niet direct binnen. Haal hem uit het net en laat hem uitwaaieren. Zet hem de eerste nacht buiten, vervolgens in de schuur, bijkeuken of gang en daarna pas naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *