Kerstballen zelf maken

Kerstballen zelf maken

Deze ballen zijn erg leuk en makkelijk om zelf te maken, helemaal kerst 2013. Je kan ze gebruiken voor in de boom maar ze zijn ook erg leuk om te gebruiken als kerstdecoratie op cadeautjes.

Wat heb je nodig?

  • deegroller
  • klei (in de oven af te bakken)
  • touw
  • verf
  • stiften
  • uitsteekvormen (koekjesvormen)

kerstballen van klei

Steek met de uitsteekvorm rondjes of andere figuren, bijvoorbeeld kerstboompjes, uit de uitgerolde klei en bak deze af in de oven. Als ze afgebakken zijn kan je naar eigen wens versieren.

In het voorbeeld is met zwart en wit gewerkt. Erg mooi en erg passend bij de woontrend van 2013 maar er is nog veel meer mogelijk. Ben jij meer van kleur dan kan je de ballen versieren met de tradionele kerstkleuren rood en groen. Leuk om bijvoorbeeld hulstblaadjes op de kerstballen te maken. Of kleine kerstboompjes.

Neon kerst 2013

Wil je meer kleur ga dan voor neon. Maak met neon roze of neon groen sterren op de ballen, leuk om te combineren met neon gekleurd lint. Of als je de ballen als decoratie bij je pakjes gebruikt ze te combineren met neon inpakpapier.

Als je de ballen en/of vormpjes bij je pakjes gebruikt varieer dan ook met maskingtape.

Met jouw creativiteit en een low budget maak je met dit zelfmaak idee de leukste cadeautje en een bijzondere kerstsfeer in je woning. Dit is echt budget wonen met een persoonlijk tinje.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *