INTERIEUROPLEIDING VAN DE TOEKOMST

NiA ACADEMIE LANCEERT INTERIEUROPLEIDING VAN DE TOEKOMST

AMSTERDAM – Het opleidingsinstituut voor de interieurbranche NiA lanceert als antwoord op de crisis een nieuwe modulaire interieuropleiding. NiA-directeur René Verhoeven stelt dat de interieurpraktijk vraagt om veel flexibeler professionals die zijn onderlegd in advies, commercie en technische vakkennis. Uit het bedrijfsleven zijn gerenommeerd ontwerpers aangetrokken om vanaf februari 2013 aan de interieuropleiding te doceren.

Meerwaarde kenmerkt toekomst
De straks afgestudeerde studenten van de nieuwe NiA-opleiding zijn volgens Verhoeven belangrijk voor de interieurindustrie van de toekomst. Verhoeven: “De branche heeft de wind tegen: klanten weten al veel, kunnen online info vinden en zelfs alle interieurproducten bestellen. Je moet dus meerwaarde creëren door middel van service, advies en ontwerpen op maat. Een heel speelveld ligt open: tussen de interieurarchitect die vooral bouwkundig ontwerpt en de interieurretail die zich beperkt tot platte verkoop. Mijn observatie: bedrijven die vernieuwen én professionals die zichzelf scholen scoren beter en overleven”.

nia-academie-4

Topontwerpers met leservaring
Verhoeven is ervan overtuigd dat er veel werk is voor interieurontwerpers die goed getraind zijn. Om dat laatste te garanderen heeft hij een zwaar docententeam gemobiliseerd voor het intensieve programma dat bestaat uit twee delen: een startermodule en een vervolgmodule. Docenten zijn onder meer kleurexpert Marie-Gon Vos (oud-voorzitter van stylistenvereniging CRISP, met klanten als Karwei en Gamma), topontwerper Stef Bakker (House of Orange/oud-docent Design Academy), stylist Johan Bak (Bureau Style Council, met klanten als Nijhoff en V&D), interieurarchitect Kees van Schoten (Store Designer Bijenkorf) en textielspecialist Marlous Schuerman (o.a. Woonwinkel Co van der Horst).

Vakkenpakket en vakkennis
Visualisatie en communicatie, plattegronden en perspectief tekenen, keukenontwerp, interieurtextielkennis, kleuradvies, kunst-, architectuur- en designgeschiedenis, conceptontwikkeling en computertekenen – met deze en meer vakken is de deeltijd-opleiding opgebouwd. Vakkennis wordt verder aangeleverd door verschillende bedrijven waar de NiA Academie mee samenwerkt, zoals: SieMatic Keukens, Modular Lighting en Ressource Verf. Verhoeven: “Als interieurontwerper of interieuradviseur jouw droombaan is, iets wat je altijd al had willen doen, ook als tweede carrière, dan is dit dé opleiding om te volgen. Passie, praktijk en toekomst vallen hierin samen”.
nia-academie-8-1

 

Ervaren opleider
NiA heeft de afgelopen jaren honderden ontwerpers en stylisten getraind met bij- en nascholingscursussen voor de interieurbranche. Veel leden van stylistenvereniging CRISP zijn cursist van NiA. Cursusevaluaties tonen een hoge tevredenheid aan, ook onder werknemers binnen het interieurvak. NiA heeft getraind op leslocaties in Amsterdam en bij inkoopcentra als ETC Expo in Culemborg en HTC in Nieuwegein. De meeste NiA-modules kunnen los worden gevolgd. Cursussen worden afgesloten met een instituutscertificaat. Informatie en aanmelden via: www.niainfo.nl

2 thoughts on “INTERIEUROPLEIDING VAN DE TOEKOMST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *