Instant styling voor buiten

Instant styling voor buiten!

Terwijl de zomer in volle gang is en we massaal van het buitenleven genieten is het nu dé tijd  om de styling van het terras of balkon aan te pakken.
Op dit moment zijn de meeste tuinmeubelen en buitenaccessoires  in de uitverkoop, perfect moment om eens te kijken wat je anders wilt.

Laat je niet beperken door een klein balkon, elk buitenverblijf kan zijn dienst doen als loungeruimte.
Met onderstaande stylingtips kun je gelijk aan de slag en gericht shoppen, de tips kunnen toegepast worden voor zowel een klein balkon als een dakterras.

strandsfeer 1

 

Wind- en zonneschermen
Om beschut te zitten kun je kiezen voor een zelfgemaakt zonnescherm. Helemaal in de standsfeer kom je door zelf één te maken met een paar takken waar je een katoenen doek aan bevestigd.
Tip: bij een klein balkon kun je ruimte creëren door tuinposters aan de zijkant te gebruiken, deze kun je met kabelbinders vastzetten aan de railing zo heb je een ruimtelijke illusie én leuk uitzicht.

Bloempotten
Kies je voor vrolijke kleuren of houd je het wat rustiger? Alles kan en mag!
Ben je blij met de potten die je hebt maar niet met de kleur? Bloempotten zijn makkelijk te verven.
Op deze site staat precies beschreven hoe je dat kunt doen: http://verftechnieken.blogspot.nl/2013/04/bloempotten-verven.html

bloemen 2

 

Go  vertical
Heb je een muurtje over? Denk eens aan vertical gardening en dan niet alleen met bloemen maar juist met allerlei kruiden. Dit kun je op verschillende manieren doen, je kunt allerlei potten ophangen maar ook gebruik maken van een pallet of zelfs dakgoten die je dan met touw aan elkaar rijgt en bevestigd.
Heerlijk om tijdens het koken even wat kruiden uit de tuin of van je balkon plukken.

vertical 3

Tip: een snelle oplossing om vertical gardening toe te passen is om met touw glazen vaasjes met vrolijke bloemen op te hangen.

Buitentextiel
Bij loungen horen kussens, combineer grote kussens met een paar kleinere varianten. Je kunt eindeloos variëren met kleuren en patronen. Vergeet bij buitentextiel de buitenkleden niet, de meeste buitenkleden zijn gemaakt van plastic deze kun je na de zomer eenvoudig schoonmaken en bijvoorbeeld als speelkleed voor de kinderen gebruiken.
items 4

Gadgets & accessoires
Bij het buitenleven hoort een barbecue, heb je een grote tuin dan is dat geen probleem maar bij een klein balkon wordt dat een ander verhaal. Gelukkig is er de balkon barbecue met grilplaat, je kunt hem makkelijk aan de railing van het balkon bevestigen. Ga je even niet bbq-en? Geen probleem dan kun je hem als bloembak gebruiken.
Maak het geheel af met buitenkaarsen én genieten maar!

Ik hoop je geïnspireerd te hebben.
Groetjes, Carmelita Gonesh | www.studioinwoonstile.nl

logo_inwoonstile_72dpi

 

1 thought on “Instant styling voor buiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.