keuken

“In mijn nieuwe keuken kan ik doen wat ik wil”

Ingrid Dankelman uit Haarlem
“Ik kook en bak graag. Voor mijn gezin, maar ook voor familieleden en vrienden organiseer ik graag etentjes. In mijn vorige piepkleine keuken kon dat niet goed, maar in mijn nieuwe keuken wel,” zegt Ingrid. Ze kocht een nieuwe keukenopstelling bij Keur Keukens in Haarlem. “Een groot spoeleiland, een apparatuur-wand en het kookgedeelte apart tegen de muur. Het resultaat is erg mooi geworden.”

Samen met haar man en kinderen betrok Ingrid een ruime woning. Aan de voorkant van het huis zat nog een ouderwetse keuken met aparte eetkamer, zoals je dat vroeger veel zag. Na een rigoureuze verbouwing werden de keuken en eetkamer bij elkaar getrokken. Er ontstond een zee van ruimte, voor de gelukkige eigenaresse van de woning een droom die uitkwam. Een nieuwe keuken erin met alles erop en eraan, een ronde eettafel, en laat de gasten maar komen!

Geen massabedrijf
Maar zo ver was het nog niet. Het aankooptraject nam wel enige tijd in beslag, want Ingrid wilde de aanschaf doordacht doen. En dat begon al bij de keuze van een keukenspeciaalzaak. Want, als rasechte Haarlemse, ging haar hart uit naar een kleinere keukenspecialist met een persoonlijke benadering.
Ze ging zich oriënteren op internet en informeerde eens bij bekenden die ook met verbouwingsperikelen bezig waren. Na diverse zaken bezocht te hebben, kwam ze bij Keur Keukens. De verkoper die Ingrid sprak, leek nogal jong. “Zou hij ervaren genoeg zijn om mij goed te kunnen adviseren?” twijfelde ze. “Maar wat ik nou zo ontzettend leuk vond aan hem was, dat alles bespreekbaar was. Ik had een lijst met aandachtspunten, zoals de apparatuur die ik wilde, de fronten die geen vuil aan moesten trekken, een aparte wokbrander, grote lades met bestekinzet, en dat voor een bepaald budget. Hij luisterde echt aandachtig naar me zonder dat hij direct achter zijn computer ging zitten om een schets te maken. Onomwonden gaf hij aan dat hij ervoor ging zorgen om al mijn wensen te realiseren binnen mijn budget. Dat gaf de doorslag.”

Verkoper aan huis
“Ik had de tijd om rustig na te denken over alle beslissingen. Ik heb heel lang met de verkoper aan tafel gezeten. Diverse keren ben ik in de showroom geweest. De verkoper is twee keer bij mij thuis geweest. Dus je begrijpt, er is nogal wat aan vooraf gegaan. Maar als je het nu ziet, dan is het al die moeite meer dan waard geweest.”
“Hout stond me bijvoorbeeld erg aan, maar ik was bang dat het niet mooi zou aansluiten op de houten vloer van de aangrenzende kamer. Keer op keer zeulde ik verschillende fronten mee naar huis, maar ik durfde het toch niet aan.” Op een gegeven moment was Ingrid het spuugzat. Er moest dan maar een kleur gekozen worden die tijdloos was. Uiteindelijk kwam een heel erg spectaculaire combinatie naar voren. In deze keuken worden twee lichte tinten gecombineerd! Het eiland is wit mat. De grote kastenwand glimt je tegemoet met hoogglans kashmir frontjes.. Een grenzeloos mooie combinatie die je niet vaak ergens tegenkomt.
Verschillende diktes
Ook bijzonder zijn de twee diktes keramiek aanrechtbladen. Het eiland-aanrechtblad is dunner dan het aanrechtblad van het kookgedeelte van de keuken. “Dit geeft een levendig effect aan de keuken. Sprekend ook, alsof over elk detail diep is nagedacht. En dat is het in feite ook,” vertelt Ingrid.
“Over de plaatsing ben ik ook bijzonder te spreken. Wat ik belangrijk vind, is dat mensen hun afspraak nakomen, en dat ze netjes zijn. De monteurs werkten keurig netjes. Snel ook. En ze overlegden wanneer het nodig was. Dat kan ik erg waarderen. Ik raad Keur Keukens aan iedereen aan.”Keuken-Haarlem-10

Keuken-Haarlem-30

Keuken-Haarlem-26

Keuken-Haarlem-25

Keuken-Haarlem-21

Keuken-Haarlem-17

Keuken-Haarlem-14

Keuken-Haarlem-13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *