IKEA EXPEDIT kast wordt KALLAX

IKEA EXPEDIT kast wordt KALLAX

  • KALLAX, de verbeterde versie van EXPEDIT
  • Slanker frame, krasbestendiger en afgeronde hoeken
  • Functionaliteit en gebruik van de vakken blijft hetzelfde 

Amsterdam – 24-2-2014 | Vanaf april 2014 schakelt IKEA over van EXPEDIT naar KALLAX. IKEA is constant op zoek naar nieuwe manieren om het assortiment te verbeteren. Elk jaar worden bij circa 20 procent van de ongeveer 9.500 artikelen uit het assortiment veranderingen doorgevoerd. Zo is er de afgelopen tijd extra aandacht besteed aan het verbeteren van de EXPEDIT kast. Om de verbeteringen in het ontwerp te benadrukken, heeft IKEA voor een andere naam gekozen: KALLAX. De nieuwe KALLAX serie is geschikt voor vinylliefhebbers en alle andere mensen die op zoek naar zijn een betaalbare opbergoplossing.

De nieuwe serie heeft precies dezelfde opbergmogelijkheden als EXPEDIT met enkele kleine wijzigingen in oppervlaktebehandeling en ontwerp. Zo heeft KALLAX een moderner design met dunnere omtreklijnen. In vergelijking met EXPEDIT is de buitenomtrek van KALLAX twee centimeter kleiner. De inhoud van de vakken is bewust gelijk gehouden, zo meten de binnenste dimensies van de planken 33 x 33 cm. De dozen en andere opbergmiddelen van EXPEDIT passen dus ook in de nieuwe KALLAX kast. Bovendien kunnen verzamelaars van vinylplaten de inhoud tussen beide kasten uitwisselen en ook met de nieuwe serie hun collectie laten groeien.

Efficiënter transport
Het ’slankere’ design van KALLAX leidt automatisch tot minder gebruik van hout en tot efficiënter transport, wat weer voordelen oplevert voor het milieu. Daarnaast zijn de hoeken van KALLAX meer afgerond, waardoor het meubel nu ook voldoet aan de hoge IKEA standaard voor kindermeubels. Verder zijn de oppervlaktes van KALLAX krasbestendiger.

Functionaliteit blijft hetzelfde
“Onze beslissing om de EXPEDIT serie te vernieuwen, heeft onder sommige klanten sterke emoties opgeroepen. In het bijzonder onder liefhebbers en verzamelaars van vinylplaten omdat de afmetingen van de planken van de EXPEDIT kast hier perfect voor zijn. We zijn dankbaar voor de steun en de interesse van klanten die onze opbergoplossing EXPEDIT waarderen. Voor hen – en al onze andere klanten – blijft de functionaliteit van EXPEDIT en de manier waarop mensen de kast kunnen gebruiken hetzelfde”, aldus Jochem Coljee, Sales leader woonkamers IKEA Nederland.

IKEA Nederland schakelt vanaf april 2014 over op KALLAX. EXPEDIT is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *