Humor in huis

Voordat alles in het teken staat van kerst en alle blogs over winters wit en levendige lichtjes gaan,  wil ik een aantal beelden over ‘humor in huis’ met jullie delen.

Het interieurgebeuren is al vaak serieus genoeg en ik vind dat er hier en daar wel een vleugje grappige details aan mogen worden toegevoegd.

Als de stijl en sfeer bepaald is en de woonkamer/ keuken of slaapkamer is volledig in orde is er hier en daar best nog wel plaats voor iets origineels, een mini ontwerp met pit en karakter of iets eigenzinnigs. Er is altijd ruimte voor een grapje.

lamp

Nepa lamp

trap glijbaan

Nvus

Om te beginnen met de kleine details: Een ventilator aan het plafond is normaal gesproken een technisch detail, iets praktisch waarvan je veel plezier hebt als je het nodig hebt. Maar het oog wil ook wat en met een beetje fantasie en een kleine tekening op het plafond verschijnen er propellers en ontstaat er een helikopter…

ventilator

www.findenswert.com

plafondventilator humor

www.dvice.com

Een kleiner detail: een stopcontact dat weggewerkt moet worden kan afgedekt worden met de kapjes die ervoor bedoeld zijn. Maar met een beetje creativiteit en humor wordt het een ‘muizendeurtje’. Toch weggewerkt, maar niet geheel onopvallend, een andere manier van benaderen

stopcontact

www.welke.nl

Toiletrollen zijn uiteraard geen sfeermakers. Maar als er op een originele manier wordt nagedacht over dit artikel blijkt dit ineens wel heel leuke decoratie te worden!

wc rol

www.crazygadgetshere.com

Een beetje humor in huis kan natuurlijk letterlijk worden opgevat. Teksten op wanden of meubels doen het altijd goed. Een inspirerende quote of humoristische woordspeling op de muur geschreven, of in lijsten aan de wand opgehangen dat zijn instant gangmakers. Muurstickers zijn ook nog steeds een zeer gewild decoratie artikel.

Zwarte kast

www.showhome.nl

zwarte muur

www.thepoorsophisticate.blogspot.de

poster muur

www.bynoth.nl

jip en janneke

www.welke.nl

Meubels kunnen ook vaak een eyecatcher worden doordat ze net ‘anders dan anders’ ontworpen zijn. Vaak wordt er gekeken naar alle eigenschappen die een meubelstuk met zich meebrengt om zo tot een humoristisch of doordacht ontwerp te komen. Ook combinaties ( zoals hieronder tapijt en salontafel) geven dikwijls interessante oplossingen.

vloerkleed

Coffee table tapijt van Allessandro Isola www.designboom.com

humor bed

www.nmsbl.nl

Hopelijk kan ik je overhalen om een beetje humor in huis te halen. Enig idee hoe leuk het is om bijvoorbeeld ook eens zelf helemaal ‘out of the box’ te denken en mee te doen aan een brainstormworkshop van Klein Detail? Hier ontdek je verschillende technieken om tot originele oplossingen te komen.

In ieder geval iedereen fijne voorbereidingen gewenst voor de ‘sinterkerstdagen’. Misschien voeg je nog een vleugje humor aan je kerstdecoratie toe?

Groetjes…

Bianca Janssen van KLEIN DETAIL www.facebook.com/kleindetailbvba

kerst humor

www.funnyordie.com

kerstboom

www.boredpanda.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *