Houten kerstboom

Houten kerstboom

Niet iedereen houdt van een traditionele kerstboom. Mensen houden niet van groen of hebben een hekel aan de uitval van naalden. Maar een kunstboom vinden ze dan ook weer niets. Ze willen iets anders, iets moderners of iets meer natuurlijks. Tegenwoordig zijn er veel versie’s van houten bomen. Kerstbomen gemaakt van hout of houten takjes. Ik zet er tien op een rijtje:

houten kerstbomen

1. Voor deze kerstboom hoef je alleen maar een flinke boswandeling te gaan maken en op zoek te gaan naar de mooiste takjes. Maak deze met een draadjes aan elkaar vast en versier de boom met lampjes en ballen.

2. Met een paar houten plankjes heb je deze boom zo nagemaakt. En meer dan een sliert met mooie lichtjes zoals deze van Cottonlights  heeft je houten kerstboom dan niet meer nodig.

3. Dit wel een van mijn favoriete voor aan de buitenmuur. Wij kijken op de muur van onze buren en een prachtig verlichte kerstboom zou welkom zijn. Voor het sterretje als piek heeft toch wel mijn hart gestolen.

4. Wie kent ze niet de plankjes van Ikea. Hang ze op in de vorm van een kerstboom en versier ze met leuke kerstaccessoires en lampjes.

5. Deze boom laat je zien dat je je oude hout niet weg moet gooien maar ergens in je schuur moet bewaren. Met oud hout maak je namelijk prachtige nieuwe dingen zoals o.a. deze kerstboom. Deze boom is zelfgemaakt door Ellen.

6. Wat een fantastische Scandinavische setting deze kerstboom met op de achtergrond de elandkop op de schouw. Je moet er heel wat takken voor verzamelen maar dan heb je ook wel een boom waar iedereen jaloers op kan zijn. En een bijkomend voordeel is dat hij echt super groot is dus ook veel ruimte biedt aan ballen, lampjes, vogeltjes, sterren enz. Je mag hem helemaal vol hangen.

7. Ik heb lang gezocht naar de bron van deze foto om te zien hoe ze de boom gemaakt hebben, helaas heb ik deze niet gevonden. De creativelingen onder ons zullen een bron echter niet nodig hebben en kunnen aan de hand van de foto deze boom zo namaken.

8. Nog zo’n boom van restje hout maar dan dit keer geverfd in neutraal grijs. Enkel gecombineerd met sterren maar ondanks dat is het een kerstboom met allure. Deze kerstboom laat zien dat er maar weinig nodig is om het stralend middelpunt tijdens de kerstdagen te zijn.

9. Het onderstel/ de stam maakt deze boom anders dan de andere takkenbomen. Door zijn stam komt hij hoger en straalt daarmee karakter uit. Ik ben een boom om gezien te worden.

10. En als laatste een takkenboom waar je niet voor het bos in hoeft. Deze houten kerstboom is namelijk gewoon in de winkel te koop en is van het merk Bloomingville.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *