HERFST IN HUIS

Gek genoeg was het me nog niet opgevallen. Mijn groot verlof zit er immers pas twee weken op. En in de laatste week, een heerlijk weekje aan de Belgische kust was het stralend weer, de warmte en vrolijkheid van de zon was dagelijks voelbaar. Heerlijk gewoon….ik kon genieten van mijn late ‘september’ zomervakantie en  wilde dat gevoel nog wel even vasthouden….

Maar alhoewel de zomer, zon en vakantie nog gisteren leken, besef ik bij thuiskomst na een dag werken en een fietstochtje door een miezerige regenbui dat mijn interieur nog steeds een zomerse smaak heeft, terwijl het ondertussen toch wel klaar is voor herfst. Ineens ontbreekt er warmte, een extra tapijtje, warme plaids en bijbehorende kussens…tijd voor verandering!

Dagelijks word ik omringd door mooie decoratie, prachtig servies, warm textiel en sfeervolle windlichten. De winkel is al helemaal aangepast aan het herfstseizoen. Etalages stralen herfst uit en de kleuren van de natuur veranderen eveneens. Hoog tijd om het interieur onder handen te nemen en het herfst- en winterproof te maken.

Textiel: kussens en plaids en tapijt

Gedurende de seizoenen kun je eindeloos combineren met textiel. Met een nieuwe plaid op de bank, in die heerlijke relax stoel of dat fijne plekje bij de open haard creëer je meteen een andere sfeer. In combinatie met leuke kussens in verschillende prints of materialen maak je je huis in een handomdraai winterproof. Ook kun je eens afwisselen door een ander tapijt te kiezen in de woonkamer, of een klein tapijtje toe te voegen aan de werkplek of speelplek voor de kinderen. Een tapijt geeft duidelijk een zone aan en bakent de ruimte af wat een vertrouwd en warm gevoel geeft.  Zo kun je verschillende functies in huis onderverdelen.

plaids

Pomax

gouden kussen

Stijlhabitat

kleed

http://www.pomax.com/

Windlichten

Tijd voor kaarsen, windlichten, kortom sfeermakers. Niks gezelligers dan een schaal vol kaarsen op tafel of sfeervolle windlichten al dan niet gevuld met typische herfstdeco.

herfstkandelaar

Intimateweddings

kandelaar

Pomax

Servies

Vul je bestaand servies aan met enkele (onder)borden in andere kleuren of materialen. Een paar leuke bowls/slakommen of ovenschalen geven dat etentje met vrienden of familie net een andere sfeer.

herfst tafel dekken

Pomax

Kleur

Kies voor het herfst- en winterseizoen een andere kleur op de muur. Of indien je geen zin hebt om de hele wand aan te pakken kun je kiezen voor losse panelen die bekleed worden met een zacht textiel, origineel behang of geschilderd kunnen worden in een pakkende kleur. Eenvoudige sfeermakers zijn winterse foto’s of sfeerbeelden…

herfstkleuren

Design Seeds

behang esta

Esta

kleuren herfst

Keijser en Co 

herfst setting

Stijlhabitat

Herfstdecoratie

En natuurlijk, last but not least, de kleinste details: de typische herfstdecoratie waardoor je meteen een najaarsgevoel krijgt. Pompoenen, mos, dennenappels etc geven direct het seizoen weer. Natuurlijk is het aan jou om er je eigen draai aan te geven en er iets origineels mee te doen.

Herfst DIY

Zelfmaakideetjes

herfstpotten

Be House

herfst slinger

Stickerzlab

Heerlijk seizoen gewenst voor iedereen!

 

Bianca Janssen

KLEIN DETAIL

Facebook.com/kleindetailbvba

www.kleindetail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *