Hapjes serveren

Hapjes serveren

De feestdagen komen er weer aan en naast de feestdagen hebben wij ook nog de verjaardag van mijn dochter. En op bijzondere dagen zoals verjaardagen pak ik altijd uit. Ik vind het erg leuk mijn visite naast de standaard Hollandse verjaardag hap als chips, kaas en worst ook iets bijzonder voor te schotelen. Ik maak vaak een uitgebreid hapjes buffet. En naast die hapjes vind ik het erg leuk om deze dan uitbundig te presenteren. Want ook dit werkt mee in de beleving en de smaak van voedsel. vandaar ook mijn top tien van leuke dienbladen en presentatiebladen.

Hapjes serveren

1.  Een leuk dienblad met leuke tekst. Zodra de hapjes op zijn verschijnt de tekst.

2. Op een stuk boomstam is het erg leuk om verschillende tapas hapjes zoals bruschetta’s op te serveren. Als je onder de plank een verhoging doet kan je zo variëren en komt het spannender over.

3. Oude brood – en kaasplanken worden op het moment veel gebruikt in restaurants om de gerechten op te serveren, met deze planken kan je dit thuis ook. Persoonlijk vind ik dit soort planken echt fantastisch voor een gezellig plank vol verschillende kaasjes.

4. Dit dienblad is perfect voor de oud hollandse hapjes zoals plakjes worst en blokjes kaas. En door het geel van de kaas biedt een heerlijk contrast met het grijs.

5. Het motief van dit dienblad maakt het te mooi om het te verstoppen onder allerlei hapjes. En als je dit dienblad niet gebruikt is hij erg leuk als woonaccessoire. Je zou hem bijna aan de muur hangen als klein kunstwerk.

6. Puzzelen aan tafel. Hoe meer hapjes je wilt serveren hoe meer broodplanken je bruikt. En deze kan je dan gezellig aan elkaar puzzelen.  Voor het normale gezinsleven kan je elke gezinlid zijn eigen plankje geven.

7. Nog zo’n grappig vormgegeven broodplank. Geserveerde hapjes staan hiermee als een huis boven water.

8. Natuurlijk mag in een top tien met leuke manieren om je hapjes te serveren een prachtig Marokkaanse dienblad niet ontbreken. Verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. En natuurlijk ook verkrijgbaar op pootjes waardoor je in de hoogte je hapjes kan serveren.

9. Deze schaal is eigenlijk te mooi om te gebruiken. Met zijn prachtige gouden binnenzijde (de woontrend van 2013) hoort hij eigenlijk gewoon te pronken op tafel. Je kan hem wel leuk gebruiken als schaal voor afgebakken mini broodjes of andere bijzondere hapjes. Maar deze schaal is zeker geen schaal voor de standaard hapjes.

10. En als laatste wederom een dienblad die je als hij niet gebruikt wordt neer kan zetten als woonaccessoire. Zet hem op een plank in de keuken samen met een mooi kookboek of zet hem op je dressior samen met een leuk houten huisje en een paar mooie tekstkaarten.

En wil in de overige tijd niet alleen maar koffie serveren met je dienblad kijk dan ook eens op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *