gladheid

Gladheid bestrijden? Deze 4 tips helpen jou een handje!

In de winter kan het in Nederland sneeuwen en vriezen. Dit kan gladheid tot gevolg hebben. Heb je een eigen bedrijf? Dan ben je wettelijk verplicht om de terreinovergang naar de openbare weg bij sneeuwval en gladheid toegankelijk te houden. Lang niet iedere ondernemer is zich hier bewust van. Daarbij komt dat veel bedrijven niet weten hoe zij gladheid moeten bestrijden. Geldt dit ook voor jou? Dan helpen de onderstaande 4 tips ongetwijfeld een handje.

1. Sneeuw ruimen met een sneeuwschep
Heeft het gesneeuwd? Dan is het belangrijk om het terrein van jouw bedrijf sneeuwvrij te maken. Als je dit niet doet, kan de sneeuw namelijk gaan aanvriezen. Gevolg hiervan is dat jouw bedrijventerrein een ijsbaan kan worden. Gelukkig is sneeuw ruimen niet bijzonder lastig. Je hebt namelijk voldoende aan een sneeuwschep. Zorg er in ieder geval voor dat je alle wegen naar toegangsdeuren sneeuwvrij maakt. In dat geval kan iedereen jouw pand goed bereiken. Heb je nog tijd over? Maak dan ook de rest van het terrein sneeuwvrij.

2. Zout strooien tegen gladheid
In de wintermaanden wordt een groot deel van de openbare wegen gestrooid. Denk niet dat ze het terrein van jouw bedrijf ook meenemen, want dat is niet het geval. Omdat het hier om privéterrein gaat, ben je zelf verantwoordelijk voor gladheidbestrijding. Ga je zelf gladheid bestrijden? Zorg er dan voor dat je strooizout in huis hebt. Dit kun je online bestellen, maar ook bij een bouwmarkt kopen. Het is handig om een voorraad aan te leggen. In dat geval kun je namelijk al zout strooien als er sneeuw of (strenge) vorst voorspeld is.

3. Bedrijventerrein schoonvegen
Heb je een groot bedrijventerrein? Dan kan het je nogal veel tijd kosten om met een sneeuwschep en strooizout in de weer te gaan. Daarom zoek je mogelijk naar een oplossing die jou minder tijd kost. In dat geval kun je ervoor kiezen om een veegmachine te kopen. Met zo’n machine maak je het terrein van jouw bedrijf binnen de kortste keren sneeuwvrij. Extra bijkomstigheid van een veegmachine is dat je hem niet alleen kunt gebruiken nadat het gesneeuwd heeft. Zo’n machine helpt je namelijk ook om jouw terrein netjes te houden. Je hoeft niet langer met een bezem de straat aan te vegen, maar je gebruikt hier de veegmachine voor.

4. Laat gladheid bestrijden
Sommige ondernemers hebben geen tijd om zelf aan de slag te gaan met sneeuw ruimen en/of zout strooien. Geldt dit ook voor jou? Laat gladheid dan bestrijden door een gespecialiseerd bedrijf. Zo’n bedrijf stuurt gladheidbestrijders als het gesneeuwd of gevroren heeft. Hierdoor hoef je zelf geen tijd en moeite te steken in gladheidbestrijding. Desondanks weet je wel zeker dat jouw bedrijventerrein volledig sneeuw- en ijsvrij is, waardoor medewerkers en bezoekers er veilig gebruik van kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *