GEDECOREERDE TAKKEN

GEDECOREERDE TAKKEN

Ik werk graag met natuurlijke materialen en gerecyclede spullen. De zelfmaker voor de maand juni betreft dan ook weer eentje uit één van deze categorieën.

Als je de ruimte hebt, is het erg leuk om takken van de krulhazelaar in je huis te hangen. Ik vond het wat ‘kaal’  boven onze sidetable en heb daarom vorig jaar mooie takken van onze krulhazelaar gehaald. Je kunt deze verven, maar ik heb de onze (voorlopig) zo gelaten.

GEDECOREERDE TAKKEN

Bekijk eerst hoe groot het mag worden en zoek dan de juiste takken bij elkaar. Ik heb ze ‘in elkaar’ geschoven en vervolgens vastgemaakt met ijzerdraad. Daarna twee metalen ogen in het plafond en hier ijzerdraad aan bevestigd. Vervolgens kun je de juiste hoogte bepalen en het ijzerdraad vastmaken.

Wat heb ik nog meer gebruikt voor deze versie van de gedecoreerde takken?

  • Stukjes kant
  • Bloemistendraad
  • Plastic vaasjes (je kunt ook koffiemelkflesjes gebruiken)
  • Metalen huisjes
  • Nepmagnolia
  • Gerbera’s
  • Harten

Met bloemistendraad heb ik de vaasjes in de takken gehangen, deze gevuld met een beetje water en de Gerbera’s er in gezet. Je kunt hiervoor natuurlijk ook andere bloemen gebruiken. Hierna heb ik stukjes kant geknipt en deze over de takken gehangen. De witte huisjes erin gehangen, de magnolia om een tak ‘gevlochten’ en de harten er in. Je kunt er in hangen wat je maar wilt en wat je maar hebt liggen.

Het fijne van deze takken is dat je er eindeloos mee kunt decoreren. Met de kerst heb ik er kerstornamenten in gehangen (zie hiervoor de post op mijn blog: http://blomkjeenwenje.blogspot.nl/2012/11/momenteel-weer-even-aan-het-bijlezen.html) . In mijn zwangerschap ontving ik heel veel kaarten die ik in de takken heb gehangen, zo kun je er een ‘kaartenboom’ van maken. De kaarten maakte ik vast door middel van miniknijpertjes die ik aan de kleine takjes bevestigde en andere knijpertjes aan kant wat ik aan de takken knoopte (http://blomkjeenwenje.blogspot.nl/2013/02/witte-orchideeen.html ). Zo kun je dus elk seizoen een nieuwe ´look´ creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *