douchecabine

Ga je voor een inloopdouche of een douchecabine? Dit zijn de voor- en nadelen.

Bij het plaatsen van een nieuwe douche kom je waarschijnlijk voor het volgende dilemma te staan: kies ik voor een inloopdouche of voor een douchecabine? Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van een inloopdouche

Om ultiem te genieten van je doucheritueel heb je geen grote badkamer nodig. Inloopdouches creëren een welness sfeer, zonder veel ruimte in te nemen. Een inloopdouche is gemakkelijk samen te stellen. Zo past het perfect bij het design van de rest van de badkamer en is het een geheel. Doordat de douche over het algemeen minder kieren en gaten heeft, is het ook makkelijker te reinigen. Een ander voordeel is dat een inloopdouche erg toegankelijk is voor bijvoorbeeld ouderen, doordat het vaak geen opstapje of drempel heeft. 

Nadeel van een inloopdouche is wel dat tegels een stuk gladder zijn dan een douchebak. Ook zul je, omdat de douche open is, last hebben wegstromende warmte. Daarnaast zullen je spiegels sneller beslaan en kun je last hebben van spatwater in de omliggende ruimte. Dit kun je wel voorkomen door te kiezen voor een inloopdouche met een (beweegbaar) zijpaneel, of voor het plaatsen van een douchegoot. 

Voor- en nadelen van een douchecabine

Meer behoefte aan privacy? Met douchecabines kun je een mooi afgesloten geheel creëren als douche. De cabine bestaat uit wanden en een deur, en is verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Een douchcabine is makkelijk te plaatsen, hierdoor past de cabine in elke ruimte. Je kunt er bijvoorbeeld zelfs eentje in een tussenruimte of studio plaatsen. Een voordeel van een douchecabine is dat door de afgesloten ruimte, er weinig warmte kan ontsnappen. De cabine sluit goed aan op een douchebak, waardoor de badkamer droog blijft. Als je minder budget te besteden hebt, kan een douchecabine een aantrekkelijke keuze zijn. 

Aan de andere kant oogt je badkamer iets kleiner als je ervoor kiest om een douchecabine te plaatsen. Een inloopdouche kan de ruimte optisch beïnvloeden. Houd er ook rekening mee dat een douchecabine een deur heeft. Let er dus op dat er genoeg plek is om de deur te openen. Heb je een kleine badkamer? Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een model dat voorzien is van een schuifdeur. Tot slot zorgt een douchecabine voor wat meer onderhoud, omdat je meerdere oppervlaktes hebt die je moet schoonmaken. 

Fotobron: Pixabay 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *