Funda binnenkijker Jacobastraat 74 in Den Haag

Binnenkijken op Funda bij Jacobastraat 74 in Den Haag

In 2006 hebben we onze “hofjeswoning” aan de Jacobastraat gekocht. We wilden graag aan de slag en dit huis was een geweldig project: keuken, badkamer, indeling en inrichting, alles konden we naar onze eigen hand zetten. Na een grondige verbouwing zijn we begonnen met het vormgeven van onze inrichting. Onze stijl is een mix van een beetje modern, veel (opgeknapt) tweedehands, wat IKEA en onze studentenoverblijfselen. We hebben onze spullen langzaam maar zeker bij elkaar verzameld en onze ‘collectie’ groeit nog steeds. We lezen van tijd tot tijd verschillende woonbladen en vinden het ook ontzettend leuk om in woonwinkels rond te kijken. Accessoires kopen wij bij winkels als Hema, IKEA en de Waar, of we maken ze zelf.

Beneden:
We wilden graag een paar grote en opvallende meubels, zodat de woonkamer niet te klein zou aanvoelen. De bank is een Bloq van Design on stock (ontwerp Roderick Vos) en de koffietafel is een gevonden pallet waar we wielen onder hebben geschroefd. De grote rode kast is een opknappertje. De kast is via Marktplaats aangeschaft en hebben we brandweerwagenrood geschilderd. Onze eettafel is een teakhouten tafel van Loods 5 die uiteindelijk geschilderd is. De zes stoelen rond de eettafel zijn gekregen, tweedehands of van IKEA. Tegen de blauwe muur naast de keuken staan twee kasten die door familie gedoneerd zijn. De kasten hadden een streng, koloniaal uiterlijk, maar met afgeschuurde hoeken, nieuwe kleuren en nieuwe greepjes passen ze prima bij ons interieur.

Onze IKEA keuken is eenvoudig, maar compleet. We wilden bewust geen bovenkastjes, omdat de keuken hierdoor erg laag zou worden en teveel ruimte zou innemen. De tegels zijn een mix van tegels die de vorige bewoners op zolder hadden achtergelaten, simpele witte en beige tegels van de bouwmarkt en oude delfts blauwe tegels van J. van IJken Oude Bouwmaterialen bv.

Boven:
Over de indeling van de bovenverdieping hebben we lang nagedacht. Uiteindelijk is het gelukt om de ruimte functioneel in te delen en daarnaast ook nog opbergmogelijkheden te creëren. De wastafels in de badkamer mochten niet te groot en niet te klein zijn. Daarnaast wilden we graag moderne, maar eenvoudige wastafels. Ons oog viel via het internet op dit model (Keramag Renova nr. 1) en we hebben vervolgens alle bouwmarkten in de regio afgelopen om ze te vinden. De kranen zijn keukenkranen.

In de studeerkamer hebben we zelf een bureau gemaakt van een IKEA meubelplaat met daaronder twee knalroze tafelpoten. De tafelpoten hebben we gevonden en zagen hier gelijk mogelijkheden voor. Met z’n vieren hebben ze een tijd onze oude tuintafel omhoog gehouden, maar in dit huis gebruiken we er twee voor het bureau.

Nieuwsgierig geworden naar de inrichting en het huis? Kijk dan op Funda: Jacobastraat 74 in Den Haag!

Roy & Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *