Funda binnenkijker Landhuizerplein 73 te Rotterdam

Binnenkijken bij Landverhuizersplein 73 te Rotterdam

In 2003 hebben wij het appartement van de tekening gekocht. De bouw heeft 3 jaar geduurd. December 2005 was de overdracht.

Mijn man Peter heeft in 2003 al een maquette gemaakt van het appartement en zijn we dit gaan inrichten. We kopen altijd al veel woonbladen b.v. Interieur. Daar knippen we dan de leuke dingen uit. We hebben zelfs het fotobehang, waarmee we zijn begonnen in de maquette geplakt.

De meubels hebben we van stevig papier op schaal gemaakt.

We hebben de meubels dan ook al in 2003 besteld. En het bevalt nog steeds. We wilden graag een grote bank (Cassina “Nest”) en hebben die gevonden bij CILO in Zutphen. Goed advies gekregen. De wollen stof op de bank, loveseat en hocker is van Fanny Aronsen (Balder en Ingvald). De zilveren kussens hebben ik zelf gemaakt en de roze gekocht bij V&D.

De vloerbedekking is Parade tapijt. In de keuken liggen plavuizen diagonaal, zoals het kookeiland.  Omdat de bank 3.20m is hebben we 2 glazen salontafels gekocht, omdat glas ook ruimte geeft. Het viel niet mee om glazen tafels te vinden met een onderblad waarop je bladen kan leggen.  De zilveren kast is van Molteni & C. ook gekocht bij CILO te Zutphen.

De keuken is van SieMatic, die we via de bouwer hebben gekocht. Het blad aan het kookeiland hebben we zelf verzonnen (en door de keukenleverancier gemaakt), omdat we eerst een loggia hadden en geen eethoek konden plaatsen. Aan het blad is ruimte voor 6 barkrukken. De achterwand van de keuken boven het aanrechtblad is een spiegel, zodat het licht weerkaatst.

Sinds een jaar is de loggia weg, waar aan een pilaar ook de TV hing, omdat de kamer te groot is om te TV aan de andere wand te hangen. We moesten nu iets verzinnen voor de TV, zodat deze niet te ver van de bank zou staan. We hebben samen deze kast verzonnen en op maat laten zagen. Peter heeft hem in elkaar gezet. De achterkant kan open, daar staat ook het mediacentre en de versterker in. Hiervoor is ventilatie gemaakt in de deuren.

Nu konden we een eethoek en lamp kopen. We hebben de eethoek en de lamp gekocht bij IK WOON in  Rotterdam. Daar hebben we ook het huidige behang en zilveren vitrage gekocht. Ook weer goed advies gekregen. De stoelen zijn van Harvink. We vonden de combinatie van stoffen erg leuk.

Wij behangen zelf en dit is al weer ons derde behang in 6 jaar. Alleen in de woonkamer. Wij vinden Eijffinger behang wel erg mooi, maar nu hebben we een frans merk.  Omdat het grijze behang niet zo mooi aansloot bij de naden, hebben wij een rol zilverband bij een winkel voor automaterialen gekocht en de naden daarmee als het ware dichtgeplakt. Het geeft een leuk effect en wij houden niet zo van schilderijen. Dus 2 vliegen in één klap.

We kopen ook wel accessoires bij Ikea, zoals metalen placemats, spotjes. De bloempotten komen van Intratuin. Wij houden erg van strak en glad, makkelijk schoon te houden. Voor de foto’s op Funda zijn wat extra accessoires neergezet, b.v. op het aanrecht.

De badkamer en toilet zijn bijna standaard vanuit de bouw uitgevoerd. Hierin is turquoise wel een frisse kleur.

Onze beste plek is uiteraard de bank, maar de eethoek zit ook voortreffelijk.

http://www.funda.nl/koop/rotterdam/appartement-48459117-landverhuizersplein-73/

httpv://youtu.be/CRGJGuaRQdI

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *