Je favoriete foto in je interieur

 Je favoriete foto in je interieur

En…huppetee…fotoalbum zomervakantie 2013 is alweer klaar!

Heel gemakkelijk digitaal, de hele week er lekker mee bezig geweest en over 3 werkdagen ligt het ingebonden en wel in onze brievenbus. Het glossy fotoboek mag dan gezellig mee een rondje familie en vrienden doen en dan …huppetee de kast weer in bij alle andere jaargangen.

Tja..het leven van een fotoboek!

Wellicht is hier wat winst voor u te behalen door mijn specialisatie;

Ik ben Professional Organizer voor uw Home, Office & Lifestyle.

Structurele gedragverandering. Dat is wat ik u leer in een sessie.

Het levert u direct meer rust, ruimte en overzicht op.

Organizing dus, maar vooral bewustwording!

Want wat doen we met al onze foto’s? En waarom maken we er zoveel tegenwoordig?

Eigenlijk weten we ook niet goed waar we er mee heen moeten en slaan daarom alle plaatjes maar op in giga geheugens van harde schijven, USB -sticks of we gooien ze in een doos. Te leuk om weg te gooien maar tegelijkertijd te veel om te bewaren. Ze gaan ons achtervolgen, de hoeveelheid brengt ons onrust en we verliezen ons overzicht in wat we hebben aan fotomateriaal. Gemiddeld hebben we met zijn allen zo’n 675 foto’s op een smartphone staan, plusminus 1153 op een camera en 245 kiekjes op een Ipad. Allemaal stuk voor stuk door ons benoemd tot de meest ‘dierbare momenten’ uit ons dagelijks leven. Onderwerpen lopen uiteen van ‘tuinieren in de achtertuin’ tot ‘kamperen in Istanbul’.

En terwijl men vroeger foto’s maakte met een camera en een fotorolletje van hooguit 36 stuks of een kunstig plaatje schoot met een Polaroid, leggen we nu gemakkelijk ons hele dagelijkse leven digitaal vast. Zinvol of onzin?! Een foto destijds was alleen maar een afbeelding op een plat vlak, vervaardig door middel van fotografie. Puur het plaatje om naar te kijken en met eigen fantasieën.

Maar vandaag de dag is het steeds vaker een belangrijk onderdeel van onze communicatie. Dat plaatje zegt nu eenmaal meer dan 1000 woorden en vertaald van alles wat we meemaken de hele dag door. Dus maken we veel foto’s, want we willen delen! En dan de bewustwording, zie het als een kleine opdracht. Geniet eens van momenten zonder de camera te gebruiken en kies dan ook eens bewuste momenten om wel een beeld vast te leggen. Maak hiervan dan bijvoorbeeld dat glossy fotoalbum voor de rest van de familie. Of maak met behulp van easy bewerkingsprogramma’s, Instagramm of allerhande slimme app’s in een handomdraai een leuk persoonlijk woonaccessoire. Laat een mooi fotobehang printen of creëer zelf een mooie print op een lamp, maak die collage voor in de hal!

Verwerk bewust de mooiste foto’s in je interieur en huppetee…voor je het weet heb je een gepersonaliseerde eyecatcher in huis of op je werkplek die je blijft inspireren.

Ga dan als volgt te werk!

  • Verzamel al het fotomateriaal en ga rangschikken / sorteren
  • Digitale mappen of losse foto’s in dozen benoemen op jaartal of thema
  • Wees kritisch tijdens sorteren, bewaren of wegdoen?
  • Hecht niet aan alle foto’s sentimentele waarde, maar kies de leukste uit!
  • Bedenk een plan wat je met de foto’s wilt doen
  • Schaf materialen aan die je daarvoor nodig bent
  • Ga aan de slag
  • Tip! Bedenk hoe dit zo uit de hand is gelopen en neem maatregelen om dit te voorkomen.

Nu tijdsch genoeg…!

Hartwerck Doet ’T | Sanny Linker

                                               sannylinker – my blog stories inspiratio

Blog 6 Foto 7

Blog 6 Foto 2-1

Blog 6 Foto 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *