Tuinhuis inspiratie

Tuinhuis Inspiratie

In Nederland vind je volop tuinen met een houten tuinhuisje er in. Deze worden vaak gebruikt als extra schuur of berging voor gereedschap, tuinmeubelen en tuinaccessoires. Maar is het niet zonde om een tuinhuis enkel hiervoor te gebruiken? Met een tuinhuis is namelijk veel meer te realiseren dan een rommelruimte!

Met een tuinhuis, groot of klein, kun je werkelijk alle kanten op. Het is maar net wat jij wilt. Misschien mis je die extra kamer in je huis die je wilt gebruiken als kantoortje, hobbyruimte, relax ruimte of logeerkamer? Met een tuinhuis kun je ook dit soort functionele ruimtes een plek geven. Ik geef je hierbij een paar leuke tips.

Tuin huis voor de tuinierster

Misschien met je wel dol op tuinieren en kweek je groente, kruiden en fruit in een moestuintje? Extra ruimte voor alle potten, zaden en tuingereedschap is dan van harte welkom. Zonder je tuinhuis een rommeltje te laten worden, kun je ook een sfeervol tuinier tuinhuis inrichten. Hier verpot je plantjes of maak je op je gemak een lekkere zelfgemaakte jam.

  

Gewoon helemaal voor jezelf

Soms zoek je gewoon wat rust. Een ruimte om een goed boek te lezen of naar je favoriete muziek te luisteren met een pot thee. In Engeland gebruikt men hiervoor al jaren een extra tuin huis. Deze wordt dan ingezet als theehuisje of relaxruimte. Richt hiervoor je tuinhuis in met comfortabele stoelen, een goed gevulde boekenkast, sfeerverlichting en mooie bloemen en schilderijtjes.

Tuinhuis als gastenverblijf

Heb je regelmatig gasten op bezoek, maar mis je een sfeervolle logeerkamer? Ook dan is een tuinhuis wellicht een leuke oplossing. Een tuinhuis als gastenverblijf is een goedkope en functionele oplossing. Hou wel rekening met extra verwarming en een goede isolering van het tuinhuis, gezien het Nederlandse klimaat.

  

Het ‘Nieuwe Werken’ (vanuit huis werken) is steeds populairder aan het worden. Daarbij groeit het aantal zelfstandige ondernemers. Extra werkruimte in de vorm van een kantoor aan huis is voor hen een grote wens. Wat dacht je van een tuinkantoor in een tuinhuis! Creëer makkelijk je eigen werkruimte of kantoor, meestal zonder dat je een bouwvergunning hoeft aan te vragen.

Volop tuinhuis mogelijkheden

Met een eenvoudig houten tuinhuis, modern of klassiek, kun je echt alle kanten op. Andere inspiratievolle ideeën zijn bijvoorbeeld een tuinhuis als speelruimte voor de kinderen, als atelier of als hobbyruimte. De keuze is helemaal aan jou! Misschien zien we over een tijdje niet meer alleen de standaard tuinhuisjes in de Nederlandse tuin, maar meer creatieve of bijzondere exemplaren.

Wil je zelf kijken naar de mogelijkheden van diverse soorten tuinhuis modellen? Ga dan eens naar Fonteyn Tuinhuizen: http://www.fonteyn.nl/tuinhuizen.html

 

 

2 thoughts on “Tuinhuis inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *