Even bijwerken

INSPITATIE, DENKEN, DOET ‘T

Even bijwerken…

“Of ik tijd heb? “

“Ja hoor,…Ik moet eigenlijk mijn administratie nog even bijwerken, maar dat kan morgen ook!”

Of deze…

“Ga je mee naar het strandje vanmiddag?”

Tuurlijk ga ik mee…Ik moet eigenlijk nog even facturen versturen, maar het is inderdaad heerlijk weer om naar het water te gaan!“

En ook deze…

“Doe je ook een wijntje mee?”

Eigenlijk moet ik nog even mijn e-mails beantwoorden voor het weekend, maar joh één wijntje…ik ben van de partij!”

Herkenbaar? Zeker!

Af en toe even de tijd nemen voor een welverdiende break tussendoor en dan tja, voor je het weet is de dag alweer voorbij. De klok tikt wel door en weer ervaart u het gevoel van “waar ben ik nou toch zo druk mee geweest de hele week”. Het uit zich in doelstellingen die niet behaald worden, een stapel projecten waar nog aan begonnen moet worden, email die allang beantwoord hadden moeten worden of zelfs facturen die verstuurd hadden moeten zijn. Genieten moeten we immers! Van alle kostbare momenten. Ontspannen en ontstressen want iedereen is te vaak te druk.

We moeten leven in het hier en nu. Onze zorgen zijn voor morgen, want dan is er weer een dag.

say yes

 

Deze reeks teksten hoor ik zo vaak de laatste tijd. Te pas en te onpas wordt het maar door een ieder geroepen.

Smoesjes! Oei, die kwam hard aan.

Zijn we echt te druk? Ja, sommige mensen in allerlei vakgebieden zijn inderdaad te druk, hebben te veel op hun bordje en kunnen dit op niemand anders afschuiven. Of ligt het er ook een tikkeltje aan dat we gewoonweg niet goed plannen? Kijk eens eerlijk naar u zelf. Voelt u zich lekker relaxed tijdens de spontane borrel met vrienden of collega’s, terwijl u weet dat enorme aantallen aan e-mails in uw inbox liggen te wachten op antwoord?

Ligt u echt lekker lui te lezen in de zon, wanneer u weet in uw achterhoofd dat u nu eigenlijk facturen had moeten versturen? Ik weet zeker van niet! We willen wel ontspannen en ontstressen maar het lukt ons niet echt, we zijn nu eenmaal druk, dat hoort bij ons. We roeien en we roeien en komen geen steek verder en dan tja…nemen we onze momenten maar wanneer we willen en bestempelen deze danook graag als een geluksmoment. Want dat willen we, gelukkig zijn, plezier in ons werk hebben en harmonieus in balans leven! Nou, komt u dan maar nu eens inderdaad terug in het hier en nu.

Dan gaan we dat voor eens en voor altijd voor u veranderen.

the perfect desk blog 3

 

Pak de koe bij de horens en begin bij het begin.

Hoe komt het dat u aan de ene kant zo gemakkelijk zaken voor u uit kan schuiven en blijven uitstellen, terwijl u aan de andere kant meer bewustwording wil ervaren.

Hoe kan het dat u het overzicht niet meer heeft en tegelijkertijd zo graag rust en ruimte wilt creëren. Hoe is het mogelijk dat u tot ’s avonds laat weer aan het overwerken bent terwijl u eigenlijk toch zo efficiënt mogelijk  de dag invult. HOE u kunt u dat dan op een bewuste manier gaan doen. Maar dat wordt er vaak bij het leven in het hier en nu niet bij verteld. Jammer want we willen toch inderdaad allemaal efficiënt werken in een fijne ambiance of inspirerende omgeving?

En waar begint u dan?

Ik ga u hierbij helpen! Ik ben natuurlijk geen psycholoog of mindfullness coach, maar ik heb wel de kennis en de kunde in huis van Professional Organizen. Ik geef u graag een paar eenvoudige basistips voor een prettig ‘werkbare’ werkruimte, zodat u daarmee aan de slag kunt. Dus gooi open die deur en ga de confrontatie aan, even bijwerken…Nu tijdsch genoeg!

office blog 3

 

Bekijk uw werkruimte, uw werkkamer of uw thuiswerkplek met een kritische blik.

Hier wordt immers straks gecreëerd en tegelijkertijd ook geld verdiend.

Werkt de ruimte stimulerend voor u qua sfeer, kleur, styling en indeling van interieur.

U brengt hier dagelijks meerdere uren achtereen door om te werken, dan is het een vereiste dat het een fijne werkruimte is. Kies een stijl die bij u past en borduur daar op verder. Haal inspiratie uit woonbladen, interieurinspiratie.nl, social media en maak eens een moodboard voor u zelf.

Handig om deze dan ook mee te nemen als u artikelen moet aanschaffen voor de inrichting.

Een plaatje zegt zoveel meer dan woorden.

Werkt u hier alleen of gaat u deze ruimte delen met andere personen.

Zorg ervoor dat er een goede splitsing is qua privé en zakelijk.

Waar wilt u uw lopende zaken of administraties in opbergen?

workplace 1 blog 3

Mag dit bijvoorbeeld op het bureau blijven liggen in het zicht of werkt u liever met een leeg werkblad of cleandesk.

Wees selectief in het kiezen van bureauartikelen en andere accessoires, kies hierbij liever voor mooi dan voor goedkoop of ga hier creatief mee om.

Items als foto’s, souvenirs, kinderkunst, etc. maken de werkplek bijzonder, persoonlijk en geliefd dor jou. Kies voor maatwerk in kasten of bureaus en anders juist voor kant-en-klaar meubilair.

Zorg voor goede basismaterialen om praktisch op te ruimen en houd een duidelijke indeling aan voor kasten en planken. Gebruik hiervoor opbergdozen, mappen, kisten, etc.

Is er voldoende natuurlijk daglicht in de ruimte of moet je deze vervangen door daglichtlampen of volstaat indirecte- en directe verlichting.

Waar plaatst u uw apparatuur zoals de computer, de randapparatuur en/of media spelers.

Zet planten, bloemen of andere natuurlijke materialen in uw werkruimte.

Plaats een lekkere stoel of een bank als daar plek voor is en style deze af met kussens of plaids.

Kortom richt de ruimte zo in dat het een fijne plek is waarin u graag wilt vertoeven.

Dit is de basis om fijn thuis te werken. Voor een verdere routing bij het daadwerkelijke organiseren, hulp bij het maken van een praktische indeling, daar wil ik u natuurlijk graag in begeleiden.

 

Ik ben Professional Organizer voor uw Home, Office & Lifestyle.

Structurele gedragverandering. Dat is wat ik u leer in een sessie.

Het levert u meer overzicht, meer structuur en directe tijdsbesparing op. Dat is hier en nu!

Ontspannen genieten van een wijntje in de zon na voldane arbeid en nieuwe opdrachten in het vooruitzicht!

Nu tijdsch genoeg…

Hartwerck Doet ‘T |Sanny Linker

http://pinterest.com/zalinker/boards/

https://twitter.com/hartwerckdoett

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *