Elk seizoen nieuwe gordijnen

Elk seizoen nieuwe gordijnen

Nu  het weer iets beter wordt niet het 1e waar je aan denkt: Gordijnen. Dit is toch iets wat je normaal in de winter aanschaft om de warmte binnen te houden.

Toch zijn gordijnen er niet alleen om de warmte binnen te houden.

Gordijnen kennen vele toepassingen. Gordijnen kunnen je helpen om warmte binnen te houden. Je dient hierbij rekening te houden met de lengte van je gordijnen. De gordijnen mogen niet voor de verwarming hangen. Als je gordijnen voor je verwarming hangen kan de verwarming zijn warmte niet kwijt en zal de warmte verloren gaan via de ramen. Houdt je radiotoren dus vrij.

In de lente en de zomermaanden kan je gordijnen juist weer prima gebruiken om het tegenovergestelde te bereiken, namelijk de warmte buiten houden. Zodra de zon naar binnen begint te schijnen sluit je je gordijnen waardoor je de warmte minder kans krijgt om je woning te verwarmen. Een bijkomend voordeel is dat je ook het felle licht buiten houdt. Licht doet namelijk je meubels en vloer verbleken zeker als je een vloerkleed op de grond hebt kan een kleurverschil van je vloer snel zichtbaar worden.

Naast een gericht warmte doel zorgen gordijnen vooral voor heel veel sfeer. Er is enorm veel diversiteit in stoffen en designs. Zo zijn gordijnen in elke gewenste kleur verkrijgbaar maar ook in een stippen, bloemen, strepen en ruiten design. Er is enorm veel keuze zoals o.a. bij Zalando. De designs kan je ook weer met elkaar combineren. Kies een effen gordijn en combineer deze met een strook stippen, ruitje of design naar keuze. Deze strook kan je zowel in de breedte als in de lengte plaatsen. Plaats de strook bijvoorbeeld geheel onderin of juist aan de sluitzijde van het gordijn voor een bijzonder effect. Maak van de design stof ook een paar kussenhoezen om het te combineren met de rest van je interieur.

Je kan er ook voor kiezen om gordijnen puur voor de sier op te hangen. Gordijnen die dus niet geheel gesloten kunnen worden. Door het ophangen van een rol – of vrouwgordijn ga je inkijk tegen. Deze kan je combineren door een strook gordijnen op te hangen. Wees niet te zuinig met stof anders doe het effect teniet.

Een voordeel van op deze manier decoreren is dat vanwege de lage kosten je elke keer je huis anders kan inrichten. Je zou voor elk seizoen andere gordijnen kunnen aanschaffen.

Het allerbeste van gordijnen kopen anno nu is dat je niet meer zoals vroeger de gordijnen zelf moet maken. Tegenwoordig koop je kant en klare gordijnen. Deze kan je thuis makkelijk inkorten. Je huis een metamorfose geven kan dus snel met een set nieuwe gordijnen.

gordijn bloem

2 thoughts on “Elk seizoen nieuwe gordijnen

 1. Bij Zalando….Sorry interieurinspiratie. Bij Zalando koop ik mijn schoenen. Gordijnen koop ik bij een woninginrichter die mij adviseerd over stof-, kleurgebruik en maakwijze. Hoe fleurig je gordijn ook is als het niet mooi gemaakt is hangt het als een krant. Een maatpak koop je toch ook niet op internet…? Zal wel een gesponsord artikel zijn.

  1. Hoi Patricia,

   Bedankt voor je reactie. Ik probeer met mijn artikelen iedereen tevreden te stellen, niet iedereen heeft het geld om maatwerk te kopen maar ook voor een lagere prijs kan je gaan voor kwaliteit. Een groot voordeel van een lagere prijs is dat je hierdoor sneller kan afwisselen in je interieur.
   Voor maatwerk in je interieur bijvoorbeeld voor je gordijnen kan ik je verwijzen naar onze vaste gastblogger Marieke Zegers. Zij heeft een prachtige zaak in Amsterdam waar je maatwerk voor je interieur kan laten maken.

   Groeten Danielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *