Een zomers tafereel

De zelfmaker van juli is een drie-in-één. Ik heb voor een zomers tafereeltje gekozen waarin drie zelfmakers zitten. Het gaat om een schelpenkrans, vaasjes van conservenblikken en waxinelichthouders van oude glazen.

Wat heb je nodig?

Schelpenkrans

Een strokrans, jute, schelpen en een lijmpistool.

Omwikkel de strokrans met jute, dit voor een betere hechting van de schelpen. Plak vervolgens met het lijmpistool de schelpen op de krans. Je kunt de krans eventueel ophangen, maak hiervoor dan nog met ijzerdraad een lus aan de achterkant. Ik heb er voor gekozen om deze op een taartplateau te leggen, zodat de waxinelichtjes hier tussen kunnen staan.

Vorig jaar maakte ik een variant met Tillandsia en wat minder schelpen, deze beschrijving is te vinden op mijn blog: http://blomkjeenwenje.blogspot.nl/2012/07/zomer-in-huis-zelfmaakidee-zomerkrans.htmln

Waxinelichthouders

Oude glazen (bijvoorbeeld van de kringloop), lijm (ik gebruikte hiervoor secondelijm) en een stukje kant.

Doe wat lijm aan de bovenkant van het glaasje en plak vervolgens het kantje er tegen aan, pas wel op voor je vingers! Doe een waxinelichtje in je glaasje en klaar is je lichtje! Ik koos in dit geval voor sapglaasjes, maar je kunt natuurlijk ook wijnglazen in verschillende hoogtes gebruiken voor een speels effect.

Vaasjes van blik

Conservenblikken, (pak)papier, spuitlijm en bloemen.

Zoek mooi papier uit, ik gebruikte pakpapier wat ik in stroken heb geknipt. Je kunt ook oude kranten gebruiken of neutraal papier wat je zelf versiert. Leg het blik even in water om het oude etiket er af te weken en laat het blik drogen. Knip stroken uit het papier ter hoogte van het blik. Spuit het blik in met lijm en plak de strook tegen het blik. Giet een beetje water in het blik en zet er bloemen in. Ik gebruikte hiervoor bloemen uit eigen tuin, onder andere vrouwenmantel, Mozes in het biezen mandje en hortensia.

Wil je meer sfeerfoto’s zien? Neem dan een kijkje op mijn blog: http://blomkjeenwenje.blogspot.com

Een hele fijne zomer gewenst!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *