luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger- ideaal in de winter!

Een luchtbevochtiger- ideaal in de winter!

Last van droge lucht in de winter? Dan kan een luchtbevochtiger uitkomst bieden! Een luchtbevochtiger is handig als je snel droge lucht in huis hebt. Dit is vaak het geval in goed geïsoleerde huizen waar de verwarming aan staat. De warmte en geringe luchtverversing van buiten maken dat de lucht droog wordt. Een normale luchtvochtigheid is er één tussen de 40- 60 %. Dit betekent dat 40- 60% procent van de lucht uit water bestaat. Een lage luchtvochtigheid is er één onder de 40%. Om dit te veranderen zou je een luchtbevochtiger aan kunnen schaffen.

Luchtbevochtiger voor hogere luchtvochtigheid

Misschien heb je bij je oma wel eens bakjes met water aan de verwarming zien hangen; dit is de meest  eenvoudige manier om de luchtvochtigheid te verhogen. Hiermee is de luchtvochtigheid echter niet goed te controleren; het is een primitieve luchtbevochtiger. In een luchtbevochtiger zit een hygrometer ingebouwd die de luchtvochtigheid meet. Hiermee is de luchtvochtigheid op ongeveer hetzelfde niveau te houden.

Waarom de luchtvochtigheid op peil houden?

Voor mensen met problemen aan de luchtwegen is het belangrijk om de luchtvochtigheid op een normaal niveau te houden. Een droge lucht irriteert de luchtwegen. Instrumenten met dieren vellen kunnen niet tegen een te droge lucht; de instrumenten worden vals of gaan kapot. Tevens is het voor meubels en houten vloeren beter als de lucht voldoende water bevat. Door een droge lucht kunnen houten vloeren en meubels scheuren.

Een lust voor het oog

Waar vroeger luchtbevochtigers de esthetiek in het interieur niet ten goede kwamen, zijn er nu vele prachtig ontworpen luchtbevochtigers te koop. Merken als Stadler Form en Stylies hebben prachtige ontwerpen in de collectie. De strakke en moderne ontwerpen zullen niet alleen de luchtkwaliteit ten goede komen, maar zullen ook een style-boost geven aan je interieur. Je slaat met deze luchtbevochtigers dus twee vliegen in één klap!

luchtbevochtiger

luchtbevochtiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *