Een donkere muur in je interieur

Nu bijna 3 jaar geleden heb we een twee-onder-een kapwoning gekocht. De woning is nu bijna 4 jaar oud en wij zijn de allereerste bewoners van dit huis. Dat is een ontzettende luxe, want we mochten zelf alles, behalve de badkamer en het toilet, uitzoeken! Dus wij zijn echt wel weken op zoek geweest naar DE juiste keuken en de vloer. Kleurstalen verzamelen van de bouwmarkten en een plattegrond maken om te kijken wat nu de juiste indeling zou zijn van de woonkamer. Ondanks dat het erg leuk is om vanaf het beginpunt een woning in te richten is het ook best lastig om de juiste balans te vinden. In mijn hoofd zag ik het al helemaal voor me hoe het moest worden, maar hoe vertaal je dat in je huis? En hoe leg je je partner uit wat je nou precies bedoelt met een donkerblauwe muur. Daarom is een moodboard of een sfeercollage zo ontzettend belangrijk! Hiermee begin ik ieder interieuradvies. Het vertaald alle wensen in beelden en op die manier maak je het de klant makkelijker en duidelijker wat ik als styliste ermee bedoel.

Om even terug te komen op die donkerblauwe muur die ik in gedachten had voor bij ons in de woonkamer. Die is er gekomen en hoe! Nog steeds ben ik er super wijs mee en is de verveling nog niet toegeslagen. Onze woonkamer is groot. En doordat ik de ruimte optisch kleiner wilde maken heb ik voor een donkere muur gekozen die breekt met de witte meubelen die ervoor staan. Het voelt warmer en gezelliger aan ook al is de kleur van zichzelf kil en hard. Maar door het in evenwicht te houden met de rest van de woonkamer wordt het een geheel. Pas dit niet toe in een kamer die erg klein is en al donker is door weinig lichtinval. Je zal dan een claustrofobisch gevoel kunnen ervaren wat natuurlijk niet de bedoeling kan zijn!

Wil jij graag weten wat er allemaal mogelijk is met jouw woonkamer? Ik geef jou graag mijn advies (www.frissemood.nl)

Frisse groetjes!

Petra Brinksma

donkere muur donker grijze muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *