Een cadeautje van de zon

Een cadeautje van de zon

Twee weken geleden heb ik een picknicktafel gekocht voor in de tuin.

Deze stond al een tijdje op mijn wensenlijstje, ik had zelfs al een kunststof kanten tafelkleed gekocht. De tafel zat nog maar net goed en wel in elkaar en daar kwam ik met mijn kleed. Vanaf het moment dat hij in de tuin stond tot vanavond heeft het kleed er op gelegen.

Aangezien ik met twee van die kleine dametjes aan tafel zit dacht ik het kleed moet even goed schoongemaakt worden en had het er afgehaald. Toen ik weer naar de tafel keek zag ik in eerste instantie niet gelijk wat voor vlekken er op de tafel zaten. Totdat ik het in zijn geheel bekeek. De zon had de tafel doen verkleuren met als gevolg dat het motief van het tafelkleed op de tafel stond. Het ziet er erg mooi uit, zo’n grove tafel met zo’n fijne print, een cadeautje van de zon.

Dit principe van hout laten verkleuren in de zon is ook leuk om te gebruiken om een tafelblad voor een bijzettafeltje te maken of een dienblad. Maar je kunt natuurlijk ook een stuk hout laten verkleuren en het ophangen als schilderij.

Benodigdheden:

  • Blank hout
  • Stuk tafelzeil kant of ander opengewerkt motief/sjabloon.
  • En eventueel afhankelijk van het gebruik in de matte lak zetten.

Mijn naam is Marije Couprie en ik werk onder de naam Studio Hart.
Als stylist ben ik volop bezig met creatieve (ruimtelijke) oplossingen, kleuren, prints en maak ik graag dingen van oude materialen. Ik kan geïnspireerd raken door de kleinste dingen in het leven.

tafel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *