Een alternatief voor peperdure Barcelona Chairs

De prachtige design klassieker uit 1929 genaamd de Barcelona Chair is geliefd bij veel mensen. Niet gek want de stoel is al sinds de vorige eeuw razend populair. De stoel werd ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe ter ere van de Wereld Expo in Barcelona. Hij ontwierp de stoel voor het Duitse Paviljoen maar had nooit gedacht dat de stoel na de expo zo’n groot succes zou worden.

Barcelona Chairs Bruin

barcelona chair

De peperdure Barcelona Chair is helaas niet voor iedereen weggelegd. Tenminste de originele stoel niet. Tegenwoordig is er een fantastisch alternatief voor diegene die design prachtig vinden maar het niet kunnen of willen betalen, namelijk de replica Barcelona Chair.

Een replica Barcelona Chair?

Inderdaad, een replica van de Barcelona Chair is wel betaalbaar en is niet te onderscheiden van de echte Barcelona Chair. Het onderstel is gemaakt van verchroomd RVS en de kussens zijn gemaakt van runderleer of van koeienhuid, wat je zelf mooi vindt. Een replica is zelfs ook verkrijgbaar in verschillende kleuren leer zoals zwart, wit, rood, bruin en cognac kleur.

Barcelona Chairs Zwart

modern-bedroom barcelona stoel

Replica design stoelen worden tegenwoordig steeds meer verkocht. Het is dan ook niet gek, we willen allemaal graag een stukje design in huis en waarom zou dat niet voor een mooie prijs kunnen?

Replica Barcelona Chairs in een interieur

De Barcelona Chair werd oorspronkelijk dus in het Duitse Paviljoen geplaatst. Een paviljoen dat werd gekenmerkt door veelvuldig gebruik van luxueuse materialen zoals marmer en travertijn. Een prachtig, strak en minimalistisch bouwwerk waarin de Barcelona Chair ontzettend goed tot zijn recht kwam.

Barcelona Chair Expo

barcelona chair

Na de expo werd pas duidelijk dat de Barcelona Chair in heel veel verschillende interieurs goed tot zijn recht kwam. De stoel past zich snel aan de omgeving aan en kan door middel van de verschillende soorten leer perfect passen in je huidige interieur.

Barcelona Chairs Chroom

0101138.jpg

Neem eens een kijkje op www.barcelonachair.nl voor prachtige replica Barcelona Chairs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *