voorjaar

Drie tips om het voorjaar in huis te halen 

Het begint stilaan weer mooier weer te worden. De zon laat zich vaker zien, de temperatuur stijgt steeds vaker richting de dubbele cijfers en we kunnen steeds vaker weer lekker terrasjes pakken. Voor veel mensen hét seizoen waar ze ieder jaar weer enorm naar uitkijken. Weer lekker naar buiten kunnen, genieten van langere dagen en meer gezelligheid overal waar je kijkt. Een nieuw seizoen vraagt natuurlijk ook om een frisse wind in huis en tuin. Heb jij het voorjaar al in huis gehaald? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Met de volgende drie tips haal je eenvoudig het voorjaar in huis. 

  1. Decoreer je huis met Pasen 


Pasen brengt altijd iets luchtigs met zich mee. Het is niet alleen een hele belangrijke feestdag voor gelovigen, maar luidt voor veel mensen ook een nieuw seizoen in. Rond Pasen is de ergste kou in ons land vaak wel verdreven en neemt de kans op nachtelijke vorst af. Dit is vaak het moment waarop we weer nieuwe bloemen in de tuin planten en we ons huis weer decoreren met lenteachtige decoraties. 

Pasen vraagt bovendien zelf om de nodige decoraties. Je maakt je interieur direct een stuk luchtiger en helemaal in het teken van de lente door een paastak in huis te halen. Leuk om samen met de kinderen te versieren. Leg een nieuw, kleurrijk tafelkleed op tafel en kies voor (gele) kaarsen om het huis direct een stuk gezelliger en kleurrijker te maken. Helemaal in teken van de komende lente. En daarmee ben je stiekem zelfs al klaar voor de paasbrunch

  1. Houd een voorjaarsschoonmaak 


De winter staat meestal in het teken van lekker lang in huis zitten. Vaak achter gesloten gordijnen, op de bank met iets lekkers en een goede film of serie. Echt zin of tijd om aan de slag te gaan in huis was er dan ook niet. Natuurlijk werd het huis bijgehouden, maar niet alle kastjes werden opengetrokken, uitgezocht en schoongemaakt. Het voorjaar zorgt vaak direct voor de nodige schoonmaakkriebels. Hoog tijd om de pantoffels weer uit te gooien en de donkere gordijnen te openen. 

Begin met de voorjaarsschoonmaak en laat direct een frisse wind in huis waaien. Als je nu grondig schoonmaakt, zal dit de rest van de zomer niet meer zo grondig hoeven. Zo hou je tijd over om te genieten van het heerlijke weer en start je het seizoen heerlijk fris. 

  1. Decoreer met pasteltinten 


Pasteltinten zijn helemaal hot anno 2022. Bovendien zijn ze heel gezellig en passen ze uitstekend bij het luchtige lentegevoel. Daarom wordt het hoog tijd om alle donkere en warme decoraties in huis te verruilen voor luchtige pasteltinten. Lekker fris en licht. Helemaal passend bij het ultieme lentegevoel. Denk hierbij aan de trendkleuren mintgroen, lichtroze, lila en natuurlijk groen. De kleur die staat voor een nieuw leven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *