Drie opties om een nieuw interieur te financieren

Ga je binnenkort verhuizen en passen je meubels niet goed in je nieuwe woning? Je bent niet de enige! Dit is een bekend probleem waar menig nieuwe huizenbezitter mee te maken krijgt. Idealiter schaf je een hele nieuwe inboedel aan waarmee je een perfect interieur kunt creëren.
Helaas is deze keuze niet voor iedereen weggelegd aangezien hier een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Toch is dit scenario niet geheel onmogelijk en zijn er zeker enkele opties die het overwegen waard zijn. We zullen er hier drie bespreken:

  1. Bouwdepot afsluiten bij je hypotheek
  2. Persoonlijk lening afsluiten
  3. Schenking van ouders

1. Bouwdepot

Een bouwdepot is een extra pot geld die je bij je hypotheek kunt afsluiten. Zoals het woord al zegt, is deze bedoeld om de eventuele verbouwing van je nieuwe woning te financieren. Hoewel je deze samen met de bank zo goed mogelijk probeert in te schatten, is het verstandig dit bedrag heel ruim te nemen. Vooral als je aan het einde van de verbouwing extra geld wilt uitgeven aan stuc en/of verf en nieuwe inrichting voor je interieur.

2. Persoonlijk lening

Wil je liever geen extra hoge hypotheek afsluiten, dan kan een persoonlijke lening uitkomst bieden. Je ontvangt dan in een keer een bedrag op je rekening waarover je rente betaald. Deze lening kent een vaste looptijd. Aan het einde van de looptijd kun je de lening in een keer aflossen (als je het geld hebt) waarna je er niet meer naar om hoeft te kijken. Een bouwdepot blijft onderdeel van de hypotheek en kun je niet zomaar afzonderlijk aflossen.

3. Schenking van ouders

Heb je vermogende ouders, dan zou je met hen eens kunnen overleggen of je geld kunt lenen voor je nieuwe interieur. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een schenking. Ouders mogen jaarlijks € 5.277 schenken aan hun kind. Daarnaast mogen ouders eenmalig € 25.322 schenken aan hun kind. Dit bedrag mag opgehoogd worden tot zelfs € 52.752 indien deze voornamelijk wordt gebruikt voor de financiering (verbouwing/inrichting) van hun woning.

Afbeelding bron:
http://moving2madrid.com/refurbishment/
Geschreven door Jan Dijkstra van https://muurstickerstunter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *