DIY/ ZELFMAAKIDEE OKTOBER: HERFSTSLINGER / GUIRLANDE

DIY/ ZELFMAAKIDEE OKTOBER: HERFSTSLINGER / GUIRLANDE

In september is er geen Zelfmaakidee van mijn hand verschenen. Op 16 augustus ben ik namelijk bevallen van een zoon en je zult begrijpen dat er even andere prioriteiten waren.

Ter ere van zijn geboorte maakte ik een krans voor op de voordeur, deze krans is gemakkelijk te maken. Ik heb van witte stof vierkanten van 10×10 cm geknipt en hier luiertjes van gevouwen, klein speldje er door en op de krans geplakt. Een houten roerstaafje voor verf (Hema) spoot ik wit en stempelde hier met letterstempels (Hema) zijn naam op. Omdat we voorstaan met z’n drieën zouden zijn, heb ik drie sterren in de krans gehangen. Blauw lint eraan en klaar! Ook leuk om als kraamcadeau te geven.

Bauke Theun 037-001

 

Herfstslinger/ guirlande

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, brengt de natuur ons weer mooie materialen om mee te werken. Voor dit zelfmaakidee ga je de tuin of het bos in. Deze slinger maakte ik een aantal jaren terug, je hebt er dus meerdere jaren plezier van!

2012-10-12 herfstslinger1

Wat heb je nodig?

  • IJzerdraad
  • Naald
  • dennenappels
  • takjes
  • besjes
  • bladeren
  • touw
  • enz.

Maak een lus aan het begin van het ijzerdraad, hier kun je straks je guirlande/ slinger aan ophangen. Je kunt ook aan beide zijden een lus maken, zo kun je hem aan je schoorsteenmantel vastmaken.

Van de takjes maak je kleine bundeltjes en hier doe je een touwtje omheen. Voor een leuk effect kun je uiteinden in de lijm zetten en deze in glittertjes ‘dopen’.

Rijg de ijzerdraad door de dennenappels, rijg er vervolgens wat bladeren aan (hier laurier gebruikt) en haal hem door het midden van je bundel takjes. Je kunt natuurlijk nog andere herfstmaterialen er bij rijgen en de slinger zo lang maken als je wilt. Ook erg leuk om samen met kinderen te doen, samen materialen zoeken en slingers maken.

Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *