kleine badkamer

Dit kun je doen als je een kleine badkamer hebt

Heb je een kleine badkamer? En wil je deze graag groter laten lijken? Er zijn een paar manieren om van dat kleine, opgesloten gevoel in je badkamer af te komen. Slim inrichten en verlichten zijn de sleutelwoorden. Hoe doe je dat precies? Een paar praktische tips.

Licht maakt alles groter

Verlichting laat alles groter lijken. Werk met tactische verlichting, door bijvoorbeeld een spot boven de spiegel aan te brengen. Verlichting in de douche zelf en boven het bad en de wc zorgen voor veel meer ruimtelijkheid in je kleine badkamer.

Natuurlijk is daglicht ook heel belangrijk. Hoe meer daglicht er binnenvalt, des te ruimtelijker de badkamer wordt. Een kleine badkamer inrichten doe je het beste door goed te kijken naar de lichtinval.

Lichte kleuren helpen mee

Werk met lichte kleuren, zoals met lichte vloertegels uit Eindhoven. Vaak wordt gekozen voor donkere vloertegels, maar dit kan een badkamer juist al snel klein laten aanvoelen. Heb je een hele kleine badkamer, kies dan voor lichte tegels op de vloer. Houten vloer komen ook steeds vaker in de badkamer terug. Niet van echt hout, maar gedrukt op een steen. Daarmee creëer je ook een bijzonder effect.

Werk met veel lichte kleuren en veel daglicht. Bijvoorbeeld met wit marmer, en juist zwart staal. Daarmee benadruk je de ruimtelijkheid van de badkamer.

Kiezen voor een glazen douchewand

Een glazen douchewand maakt de badkamer optisch groter. Wanneer je kiest voor een douchewand van steen, lijkt de ruimte juist kleiner. Een glazen douchewand zorgt niet alleen voor een optisch grotere badkamer, maar is ook mooi en praktisch.

Je kunt een glazen douchewand vaak wegklappen of openschuiven na een douchebeurt. Op die manier staat zo’n wand nooit in de weg, en verlies je geen ruimtelijk effect.

Slimme opbergmogelijkheden

Wanneer je al weinig ruimte hebt, helpt het niet als de badkamer vol ligt met rommel. Ga daarom slim om met de ruimte die je hebt. Denk na over de meest optimale manier van opbergen. Waar leg je de handdoeken? Waar de toiletspullen? Kun je een inbouwkast plaatsen? Zijn hoge planken een optie? Neem al deze mogelijkheden mee, wanneer je kijkt naar een badkamer uit Eindhoven.

Je kunt het toilet, de wastafel en kasten aan een wand bevestigen. Op die manier zorg je voor meer ruimte onder de meubels en de vloer. Een slimme manier op een kleine badkamer een stuk groter te laten lijken.

Foto door Max Vakhtbovych

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.