Colourblocking, gastblogger Karina

Colourblocking

Het is zoals vaak, de woonmodetrends volgen het mode beeld van de catwalk meestal vrij snel. Is de kledingkleur een najaar sober en sereen?? Dit  zie je dan terugkomen in de woonmode. Vorig jaar waren er opeens schoenen,tassen en sjaals met opvallende kelimsprints, en wat was er op de voorjaarsbeurs helemaal hot?? Juist, de kelims, mooie handgeknoopte kleden uit exotische landen zoals Marokko en Peru stalen de show. In eerste instantie alleen exclusief te verkrijgen bij bepaalde winkels en dan hoe verder het jaar vordert, op het laatst gewoon te koop bij o.a kwantum. Niks mis mee natuurlijk, want dat betekent voor vele mensen budgettair toegankelijk, jammer vind het dan wel dat in ineens iedereen een kelim aanschaft, houd je er niet van en vind je het helemaal niet zo passen in je eigen interieur?? Koop het dan ook niet.  Blijf bij je persoonlijke smaak en gevoel en laat je niet teveel leiden door modegrillen en glossy tijdschriften of tv programma’s.

Dit jaar zien we nadat het in de kledingbranche al helemaal is ingeburgerd, de colorblocking ook in de woonwereld verschijnen.  Je hoeft daarbij niet gelijk te denken aan 3kleurig tapijt of strakke gekleurde lijnen op je wand, in de brede zin van het woord kun je colorblocking heel creatief toepassen. Wat dacht je van een behang met uitbundig bloemenprint?? Of gordijnen in bontgekleurd dessin?? Of juist de gordijnen effen, de bank in tegenliggende kleur en ga zo maar door.

Vind je dit toch echt veel te heftig kun je heel subtiel met bloemen en planten te werk gaan. Het voordeel van bloemen is dat ze na ruim een week wel verwelkt zijn en je zonder schuldgevoel andere kunt kopen dus vaak kunt switchen. Bloemen laten zich prima lenen voor veel kleur,doe bijvoorbeeld een grote glazen vaas vol met een bepaalde kleur tulpen, alleen wat takken erbij en je hebt n prachtig kleurenspektakel.

In je raam zet je dan weer gekleurde potten met planten, met of zonder bloem er in (HORTENSIA, BROMELIA,KALANCHOE),en maak het zo bont als je wilt. Een verzameling vaasjes in diverse maten met verschillende bloemen maar dan weer in een bepaalde kleur of juist eenzelfde bloemsoort in verschillende kleuren bij elkaar op groot dienblad of schaal.

In de nieuwste behangboeken van o.a eijffinger is ook royaal gewerkt  met prints en kleur, hiermee maak je gemakkelijk een kleurige wand of kast en is binnen no time weer veranderd mocht je het zat worden.

Een kleurrijk schilderij doet overigens ook al veel met je ruimte,misschien je kinderen maar eens aan het werk zetten?

Gastblogger http://www.dorresteijndesign.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *