Charles DAW, de comfortabele eetkamerstoel

Een comfortabele, gemakkelijke en elegante eetkamerstoel is de Charles DAW van het ontwerpduo Charles en Ray Eames uit de jaren 50. De eetkamerstoel is gemakkelijk te onderhouden, zit comfortabel en is ook nog eens een van de populairste design klassiekers uit deze en de vorige eeuw.

Bron: Designpropaganda

charles daw

De Charles DAW stoel is tijdloos waardoor je de stoel in elk interieur kunt plaatsen. Zou jij denken dat deze stoel in de jaren 50 ontworpen is? Dat straalt de stoel helemaal niet uit en daarom is deze eetkamerstoel ook zo’n succes. Charles en Ray Eames waren sterren in het ontwerpen van vooruitstrevend design dat destijds nog niet eens half zo populair was als dat de ontwerpen nu zijn.

Bron: Woont

charles daw

De Charles DAW door het gehele huis

Behalve als eetkamerstoel kan de Charles DAW ook perfect gebruikt worden in een buiten situatie zoals onder een overkapping. Het is dan wel belangrijk dat het houten frame niet nat wordt. Daarentegen is het kuipje wel weer goed schoon te houden met een natte doek.

Bron: Pinimg

charles daw

De Charles DAW en andere Eames stoelen

De Charles DAW wordt ook vaak gecombineerd met de Charles DSW. Een elegant stoeltje in dezelfde stijl als de DAW maar zonder armleuningen. Hierdoor is de DSW stoel iets minder breed ten opzichte van de DAW.

Bron: Pinimg.com

eb479fe5cfc48ba1c9ec3a2746be22f5

Het is ook erg leuk om de verschillende DAW stoelen met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld eens aan de DAW in verschillende kleuren of zelfs met een ander onderstel zoals de Charles DAR met ijzeren frame. Samen vormen ze een mooi geheel en geven ze een interieur karakter.

Bekijk de verschillende Eames stoelen op www.designerchairs24.com

 

About Author

You May Also Like

1 comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *