Brocante in de kerk

Brocante in de kerk

Een keer per jaar opent de grote kerk in Edam zijn deuren voor vele Brocante liefhebbers. Met zijn prachtige glas in lood ramen, fantastische vloer en schitterende kroonluchters geeft de grote kerk sfeer aan de toch al sfeervolle kramen.

De kerkbanken maken plaats voor kramen vol oude schatten voor het interieur. Oude kastjes, kleding, melkflessen, schoolkaarten en zo kan ik nog heel lang door gaan want je vindt hier echt zoveel brocante schatten. Ik heb ook echt weinig mensen met lege handen de kerk zien verlaten. De sfeer was echt super. Natuurlijk zorgt de entourage voor een bepaalde sfeer maar de medewerkers, de standhouders en de bezoekers zorgden samen voor een gezellige en fantastische sfeer.

IMG_1462

Ik heb genoten van alle oude schatten. En waar ik helemaal van genoot was van de verhalen die je bij kramen hoorde over de artikelen die men verkoopt. Bij brocante heeft elk item een verhaal, een doel van uit het verleden waar men graag over verteld. En als de standhouder er geen verhaal bij had is er altijd wel een bezoeker die een verhaal van vroeger kent of misschien zelf het item ooit nog zelf gebruikt heeft toen hij/zij klein was.

Ook voor de inwendige mens was gedacht en voor een kleine bijdrage kon je genieten van een kopje koffie of soep. Natuurlijk genieten en napratend over de vondsten die men had opgedaan.

Ben je dol op je huis inrichten met brocanten houdt dan de website of de facebookpagina in te gaten houden zodat je volgend jaar deze markt kan bezoeken. Ik heb er door file 2 x zo lang over gedaan maar vond het het wachten waard.

Brocante in de kerk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.