boekenkast maken

Boekenkast zelfmaken

Ikea Hacks

Dit is met recht een Ikea hacks. Van Ikea dozen wordt een simpelweg een opbergkast gemaakt. De doos zoals op de afbeelding heb ik niet meer op de site van Ikea kunnen vinden. Ik kwam wel de Tjena tegen. Hij zal niet zo stevig zijn als de houten versie zoals afgebeeld maar nog steeds zou je er dit rek mee kunnen maken. Er zijn namelijk net als op de foto verschillende afmetingen van de Tjena dus je kan de kast namaken of kiezen voor een eigen ontwerp.

De Tjena is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de kleuren te combineren zodat je een kleurrijk geheel krijgt. Ook kan je de de dozen verven, beplakken met behang of opvrolijken met maskingtape en stickers, welke tegenwoordig ook bij Ikea verkrijgbaar zijn. Neem maar eens een kijkje in hun papershop

Een kast zoals deze kan je natuurlijk in elke kamer gebruiken. Hij is leuk in de woonkamer maar zo ook perfect op kantoor kunnen staan als opbergplek voor alle ordners. En wat dacht je van een kleurrijke kast zoals deze in de kinderkamer. Kunnen ze naast opbergen ook leuk hun mooiste knutselwerken of legocreaties in uitstallen.

Wat ook erg leuk is om met een deel van de dozen een kast te maken en enkele dozen er los boven te hangen. Zo krijg je een verrassend effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *