Blauw wonen

Ik heb al eerder verteld dat ik dol ben op blauw. Bovenaan mijn verlanglijstje staat een groot blauw vloerkleed. En als ik kijk naar de artikelen op mijn website zie ik dat de kleur blauw niet alleen bij mij hoog in het vaandel staat. Deze artikelen worden altijd goed gelezen.

Rust

De kleur blauw is niet alleen mooi om te zien maar heeft ook een betekenis. Blauw is een kleur die rust geeft aan je interieur. Wij hebben een tijdje een Grieks blauw slaapkamer gehad en ik vond dat echt een heerlijk kleur. Koel in de zomer en juist weer warm in de winter. Het lag er maar net aan hoeveel licht er op de muren viel. Ook in de woonkamer geeft een lichtblauwe muur net een andere sfeer dan alleen maar witte muren.

De kracht van blauw

Op de website van Alles over kleur kwam ik dit tegen over de kleur blauw:

Blauw is de kleur van rust, ruimte en vrijheid. De heldere koele kleur maakt dat je kalmeert en leert vertrouwen op dat wat het leven brengt. Blauw geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen. 

Het leuke aan blauw is dat het ook zo makkelijk te combineren is. Dit kan je doen in de woonaccesoires maar als je goed combineert zou je het zelf met de kleur op de muren kunnen doen.

  • Geel: Combineer geel met blauw en de kleuren halen elkaar op. Beide kleuren worden hierdoor helderer en vallen meer op.
  • Groen: Voeg groen toe aan je blauwe interieur en je creert nog meer rust. Daarbij haal je een stuk natuur naar binnen. De hoofdkleuren in de natuur zijn groen en blauw en als je hiermee je huis inricht zal je een oase van rust ervaren.
  • Roze: De ideale combi. Een tikkeltje roze voor de vrouw, een tikkeltje blauw v oor de man. En zeker oud  roze en neon roze passen heel erg goed bij blauw.

Het ligt er natuurlijk wel heel erg aan wat voor soort blauw je gebruikt. Hardblauw combineer je met een hele andere tint dan pastelblauw. Leg je kleuren goed naast elkaar en kijk hierbij ook naar de andere kleuren in je interieur.

Moodboard:

Om je op weg te helpen naar je eigen blauwe interieur heb ik een paar tips voor je verzameld. En van de items waar ikzelf helemaal weg van ben is het patchwork vloerkleed.  Het kleed heeft een prachtige stoere industriële uitstraling en is door alle tinten die er in zitten met zoveel verschillende kleuren en stijlen te combineren. Daarbij is het ook nog eens in verschillende maten verkrijgbaar dus voor elke woonkamer is er een maat.

De tafel is eigenlijk een tafel voor buiten maar het onderstel vind ik zo gaaf. Een transparant onderstel waardoor de tafel niet massief overkomt. Daarbij vind ik een ronde tafel gezelliger staan dan een vierkante of rechthoekige. Met een ronde tafel heb je contact met iedereen.

Om een gezellig tafel horen natuurlijk lekkere stoelen. Zeker als je net als ons van lang tafelen met vrienden houdt. ook spelen wij vaak hele avonden kolonisten van Catan en andere gezelschapsspellen dus de stoel moet wel lekker zitten. Ook worden bij ons de stoelen nog al eens gebruikt als extra stoel bij de tv dus wij stellen redelijk veel eisen aan een eetkamerstoel. Deze stoel voldoen aan deze eisen.

En geen enkele ruimte kan zonder licht. Boven een eettafel is het erg belangrijk om goed licht te hebben. Je wilt zien wat je eet maar we gebruiken de tafel altijd voor zoveel meer. Kinderen maken huiswerk aan de tafel, je leest er je krant en in ons geval speel je er gezelschapsspellen aan. Kortom je moet zien wat je doet en waar je mee bezig bent. Maar een functioneel licht mag natuurlijk ook mooi zijn om te zien. Verlichting is toch vaak een item dat opvalt in een interieur omdat het vaak op ooghoogte is. Gecombineerd met de tafel, het vloerkleed en de stoel vond ik deze hanglamp erg mooi staan.

Ik ben erg benieuwd hoe jij denkt over de kleur blauw. Heb jij blauw in je interieur? Zo ja, waar? In je slaapkamer, je woonkamer of misschien wel in de kinderkamer. Of ga jij liever voor een andere kleur? Wat is jouw kleur?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *