Funda binnenkijker

tuinWelkom in ons huis aan de Staringstraat 13 in Gouda.

Ongeveer 3 jaar geleden werden wij verliefd op dit schattige rijtjeshuis uit 1935. Er zaten een aantal oude elementen in die ons erg aanspraken.
Op de dag dat we de sleutel kregen stonden we na een uur al het behang van de muur af te trekken. Want we wisten wat we wilden, glad gestucte muren met de prachtige kleuren van Farrow en Ball muurverf erop. Na twee weken was de complete kamer compleet gestuct en behandeld met de muurverf en het resultaat mocht er zijn. Hierna konden we verder gaan inrichten. Langzaam aan is het geworden tot wat het nu is.

Toen we het huis kochten zat de keuken er al in, ik was gelijk helemaal weg van de prachtige wasbak, maar zag dit wel het liefst in combinatie met lichtblauw/grijsblauw en niet de kleur die de keuken eerst had, olijfgroen. Het is uiteindelijk lichtblauw geworden en het heeft de keuken een prachtige frisse uitstraling gegeven.

Achter zat nog het originele kozijn met nog enkel glas erin en een kozijn dat enorm tochtte door de grote kieren heen. Dus die moest eruit. En daarvoor in de plaats hebben we nu openslaande deuren erin laten zetten wel met kleine ruitjes, want die moderne deuren vonden we niet passen hier. Wat geeft dat een hoop extra licht en isolatie, in de winter blijft de warmte binnen en in de zomer houdt het de warmte buiten.
Ook de tuin hebben we daarna aangepakt. De schuur die er stond was totaal doorgerot dus die moest plaats maken voor een nieuwe schuur. Maar wel in de stijl van de bijkeuken. En het resultaat mag er zijn.
De buitenmeubels komen bij de Karwei vandaan en door de combinatie wit en grijs staan ze mooi bij de rest van het huis.

Binnen hebben we een prachtige teakhouten kast staan, de kleur staat fantastisch bij het grijs van de muren en creme witte deuren. De teakhouten kast komt bij de Trendhopper vandaan. De stoelen en tafel komen van de kringloop.
Ook de grijze bank komt bij de Karwei vandaan. De allesbrander stond al in het huis en hebben we zo gelaten, heerlijk om in de winter bij weg te kruipen.

Boven wilde ik 1 kamer heel graag met het behang van PIP studio bekleden. We hebben hiermee maaréén wand behangen wat uiteindelijk tot een heel gave uitstraling heeft geleid. De slaapkamer is simpel, bed en kast zijn van de IKEA en oude krukjes worden gebruikt als nachtkastje.
De badkamer heeft nog een prachtige oude wastafel. Het bad is voorzien van een houten ombouw die geverfd is in dezelfde kleur blauw als de keuken en op de vloer ligt een houten vloer behandeld met jacht lak. Hierdoor makkelijk af te nemen en zorgt voor een stoer uiterlijk. Als kast hebben we in de badkamer gebruik gemaakt van oude appelkistjes.

http://www.funda.nl/koop/gouda/huis-48443295-staringstraat-13/

woonkamer inrichten

woning inrichten

Pip behang

1 thought on “Funda binnenkijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *