bijzonder behang

Bijzonder behang voor je interieur

Met bijzonder behang zorg je voor niet alleen voor sfeer in je interieur maar je creëert gelijk een blikvanger. 

Behang is eind 16e eeuw ontstaan. De wanden werden in die tijd veelal behangen met wandkleden. Dat zien we nog veel in oude kastelen terug. Lodewijk XIV verbood echter het bedrukken van stoffen. Hij wilde hiermee de Franse zijde-industrie beschermen. Men mocht niet langer stoffen bedrukken, maar deze restrictie gold niet voor het bedrukken van papier. 

Zo bloeide er in de 18e eeuw een nieuw industrie op. 

Deze industrie was in 1e instantie alleen voor de rijken. Het bedrukken van het behang was handwerk en kostte hierdoor veel tijd en geld. In 1839 vroegen een firma uit Engeland, Potters & Rose, patent aan voor de eerste behangmachine. Hierdoor kon behang gemaakt worden in grote hoeveelheden, waardoor behang betaalbaar werd voor iedereen. (bron: wikipedia

Behang door de jaren heen

Door de jaren heen zien we de populariteit van behang steeds veranderen. In de jaren 70 was behang heel erg populair. Dat kwam mede door de uitbundige prints. Prints met bloemen en grafische designs waren erg in. 

Daarna is behang een tijdje uit geweest. Men ging liever verven dan behangen. Behang was een beetje oubollig en ouderwets. Gelukkig zien we de laatste jaren dat behang weer helemaal trendy is. 

Persoonlijk ben ik ook grote fan van behang. Maar dan moet het wel een bijzonder behang zijn. Het liefst een behang met een motief en behang van hoge kwaliteit. Je kan namelijk zoveel meer sfeer brengen met behang. In onze woonkamer hebben wij 1 muur behangen met design behang. En ook in de slaapkamer hebben wij gebruik gemaakt van behang. Daar hebben wij een hout motief op de muur geplakt. 

Behang in de slaapkamer

De meeste mensen gebruik behang in de slaapkamer. Dit is namelijk een ruimte die we vaak meerdere keren in ons leven een metamorfose geven. En met behang kan dit heel erg makkelijk. Zeker als je behang toepast achter een hoofdbord bij het bed. 

Door behang achter je bed te monteren krijg je meteen een compleet andere sfeer. Het behang op de muur fungeert in dit geval als bijzonder hoofdbord. 

En hierbij kan je gebruik maken van allerlei prints. Denk hierbij aan bloemetjes behang of dieren behang. Tegenwoordig zien we ook vaak een afbeelding van een bos of andere natuurlijk tafereeltje. 

Is jouw slaapkamer ingericht met een industriële sfeer dan kan je gebruik maken van behang met een steenmotief

Behang in de woonkamer

Ook in de woonkamer kan je goed gebruiken maken van behang. Kies hiervoor 1 muur en verf de rest van de muren in een kleur die past bij het behang. Meestal is de muur achter de bank de beste muur om te behangen. De bank breekt het patroon en zorgt tegelijkertijd voor een eyecatcher. 

Vind je behang achter een bank te veel dan kan je er ook voor kiezen om juist een klein wandje te behangen met bijzonder behang. Zet hiervoor een mooie sidetable waarop je woonaccessoires neerzet. Stem dit allemaal goed op elkaar af en maak zo een echte blikvanger in je interieur. Als je dit goed toepast lijkt het bijna alsof je levensgrote kunst aan de muur hebt hangen. 

Behangen in andere ruimtes

Natuurlijk kan je goed behangen in een woonkamer, een slaapkamer of een kinderkamer maar er zijn nog veel meer plaatsen in je huis waar je behang kan toepassen. Zo kan je ook behangen in je keuken of badkamer.

En zeker in je badkamer kan je je hiermee onderscheiden. De meeste mensen gebruiken tegels in de badkamer. Meestal wit, grijs of zwart. En als ze iets meer durven, dan gebruiken ze nog een beetje kleur. Door je badkamer te behangen krijg je een vrolijk, kleurrijk en unieke ruimte. Het behang van Ever Wallpaper is geschikt om te gebruiken in een natte ruimte. Naast je badkamer zou je ook in je toilet gebruik kunnen maken van behang. 

Behang is eigenlijk voor mensen die een stapje verder willen gaan. Die niet hetzelfde interieur als de hele wijk willen hebben. Mensen die willen laten zien hoe ze in het leven staan en dat ze bij het inrichten van hun huis gaan voor uniek en bijzonder. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *