betonnen werkblad

Betonnen werkblad

Betonnen werkblad

De keuken
Deze ruimte werd gebruikt als badkamer maar door een nieuwe indeling van het huis is hier de keuken gekomen.  Het verlaagde plafond is verwijderd en er is een nieuw kozijn ontworpen in de stijl van het huis (bouwjaar 1904)

Het keukenblad is in het werk gestort beton, zodat er geen naden in het keukenblad zitten. Het robuuste betonnen blad is verzadigd met olie zodat het zijn matte uitstraling behoudt maar niet heel erg vlek gevoelig is (een fles wijn moet je er uiteraard niet een nacht op laten staan, dit kan ook niet bij natuurstenen keukenbladen)

tegelmuur

Alles in de keuken is rustig gehouden en wit geschilderd op 1 wand bij het fornuis na. Deze wand  is volledig betegeld met marrokaanse tegels wat de keuken sfeer, een eigen karakter en gezelligheid geeft.​ Door de blauwtinten heeft het ook iets weg van (hip) delfts blauw. Voor die wand hebben we een stalen buisje laten lopen waar we alles aan kunnen hangen. Bijvoorbeeld de witte potjes (Ikea) waar het bestek ( Open air bestek) inzit. Ervoor staat een snijplank gemaakt van bamboe schijfjes, meegenomen uit China.

Op de andere wand is exentrisch een notenhouten plank geplaatst, welke blind tegen de muur is bevestigd. Hierop staan allemaal witte voorraad potten met houten deksels (Ikea), de soepkommen van Hella Jongerius en de theepot met houten hengsel (ASA selection chava). Zo houden we de keuken ruimtelijk zonder bovenkastjes maar hebben we toch extra bergruimte gecreeerd welke door de verzameling van wit keramiek in combinatie met hout een mooi rustig geheel vormt.

Marije Weijers
keukenplank

2 thoughts on “Betonnen werkblad

  1. Natuursteen zoals graniet maar ook composiet en keramiek koopt u bij Natuursteen-Werkblad.be rechtstreeks uit de fabriek. Daardoor bieden wij u de scherpste prijzen en een gegarandeerde hoge kwaliteit werkbladen met merken van onder andere Compac en Silestone.
    Read more:-http://natuursteen-werkblad.be/

  2. Ze zijn grondig getest en geschikt bevonden voor jarenlang gebruik. IKEA werkbladen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende stijlen en materialen. Naast de kant-en-klare keukenbladen die je hier ziet, kan je ze ook op maat laten maken. De PERSONLIG werkbladen worden helemaal op maat gemaakt voor je keuken en als je wilt, kan je de spoelbak ook in de fabriek laten plaatsen.
    Read more: http://natuursteen-werkblad.be/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *