Als je van hout houdt….

Als je van hout houdt heb je op interieurgebied zeker veel mogelijkheden. De ‘echte varianten’ zoals parket, meubilair en wandpanelen in hout zijn niet meer weg te denken uit ons interieur en de vele afwerkingen en mogelijkheden daarin zijn enorm gevarieerd. Ook de imitaties zoals behang met prints, laminaten etc. veroveren onze vloeren, wanden en plafonds.
Je kunt ook veel sfeer brengen met de ruwere versies: takken of boomstammen, gewoon te gebruiken in de vorm zoals ze zijn. Natuurlijk, altijd anders van uiterlijk en het geeft net dat beetje meer pit aan de ruimte door de robuuste vormen.
Hieronder een aantal houterige inspiratiebeelden. En deze zijn alles behalve statisch! Ik zou zeggen ga op zoek naar dat ene item voor de verfraaiing van je woonkamer. Of steek de handen uit de mouwen en voorzie je interieur deze herfst en winter van een leuk DIY-meubelstuk.

Klein beginnen kan natuurlijk ook, dus behalve decoratie aankopen vul je je herfstinterieur aan met eigen creaties!
Takken zijn uitermate decoratief en zeker wanneer ze een kleurtje krijgen en geschilderd worden in een kleur of print perfect passend in je interieur. Hang er foto’s aan op, lijst ze in of bundel ze waardoor ze kunnen functioneren als roomdivider. Decoratie kan behalve ‘mooi’ ook praktisch zijn.
hout

Praktisch
Al jarenlang worden er aan bomen schommels gehangen, erin boomhutten gebouwd en dieren gebruiken de takken aan bomen om zich heen en weer slingerend te verplaatsen. Heel nuttig om ook dit in je interieur toe te passen. Dit sterk materiaal is uitermate geschikt als armleuning of kapstok.

Verlichting
Er zijn veel armaturen van hout te vinden in de vele interieurzaken. Natuurlijk kun je zelf ook je originele hang- of staanlamp maken. En hoe meer oneffenheden of barsten in het hout, hoe sfeervoller de verlichting.

hout blog

Bianca Janssen
Klein Detail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *