verkoeling voor thuis

Advies over verkoeling voor thuis

Het is hartje zomer en het wordt iedere dag weer een graadje warmer. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer te puffen van de hitte met de vele verschillende mogelijkheden die er zijn om je huis te verkoelen. Zo heb je verschillende airco’s, ventilatoren en koelsystemen voor je huis.

Ventilatoren

Een ventilator heeft een verkoelend effect, maar koelt echter niet. Het enige dat een ventilator doet is lucht in beweging brengen waardoor de gevoelstemperatuur omlaag gaat. Dit werkt volgens hetzelfde principe als wind op een zomerse dag. Als het een windstille, hete dag is, dan ligt de gevoelstemperatuur vaak veel hoger dan tijdens een zomerse dag met een klein briesje. Er zijn veel verschillende modellen en types ventilatoren verkrijgbaar. Het voordeel van een ventilator is dat hij relatief licht is en daardoor makkelijk overal te plaatsen is. Het nadeel van een ventilator is dat hij alleen de gevoelstemperatuur omlaag brengt, maar niet daadwerkelijk de lucht verkoelt.

Vloerkoeling

Het is mogelijk om je huis te koelen met vloerverwarming. Vloerverwarming koelen is een duurzame oplossing om je huis koel te houden in de zomer. Geproduceerd koud water stroomt door het vloerverwarmingssysteem. Hierdoor wordt de vloer afgekoeld. Vloerkoeling heeft een aantal voordelen. Ten eerste is vloerkoeling niet zichtbaar in de ruimte. Ten tweede kan een vloerverwarming thermostaat een groot vloeroppervlak koelen. Ten derde geeft vloerkoeling geen geluid tijdens het koelen.

Mobiele airco’s

Een mobiele airco verkoelt de lucht in de ruimte. De warme omgevingslucht wordt door de airco naar binnen gezogen. Deze wordt daarna naar een warmtewisselaar met koelvloeistof geleid. Deze koelvloeistof zet de warme lucht om in koude lucht. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de kamer in geblazen. Het voordeel van mobiele airco’s is dat ze vaak een compact formaat hebben en beschikken over wielen. Hierdoor kunnen ze makkelijk worden verplaatst. Een mobiele airco koelt de lucht niet alleen, maar ontvochtigt en zuivert de lucht ook. Het nadeel van een mobiele airco is dat deze vaak een afvoerslang heeft. Dit kan lelijk ogen in de kamer.

Een aircooler

Een aircooler heeft een verfrissend effect op de kamer. Echter laat het de temperatuur in de ruimte niet dalen. Bij een aircooler wordt de lucht met koud water gekoeld. Hierdoor is de lucht die de aircooler uitblaast minder koud, maar wel nog steeds verkoelend. Het voordeel van een aircooler is dat deze geen afvoerslang nodig heeft en daardoor makkelijk te verplaatsen is en er mooier uitziet. 

Weeg voor jezelf af welk verkoelend product je het liefste wilt aanschaffen en maak jouw huis lekker verkoelend met een van deze producten.

Fotobron: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *