5 tips voor een opgeruimde keuken

Iedereen is dol op een opgeruimde keuken. Ik persoonlijk kan me heel erg ergeren aan troep in de keuken maar onze keuken is niet heel erg groot dus er ontstaat als snel troep. Zeker met 5 gezinsleden heb je dat al snel. Ik heb 5 goede tips voor je voor een opgeruimde keuken.

1. Hang het op.

Heb jij ook allemaal rollen in je keukenkastje. Een rol aluminium, bakpapier en keukenfolie hebben de meeste van ons toch wel in de keuken liggen. Door het op te hangen wordt het een stuk overzichtelijker.

keukenkastje opruimen

Classyclutter

Of bevestig een stang onder je aanrechtkastje en hang je spuitflessen op:

flessen ophangen

Jenthousandwords

2. Zorg voor overzicht

Zet je flesjes met olie en kruidenpotjes op een roterend plateau. Ik heb er zelf ooit een bij blokker gekocht en ben er nog steeds heel erg blij mee. Zo makkelijk dat je niet alle potjes uit je kast moet halen maar gewoon het plateau ronddraait om bij de achterzijde te komen.

kruidenpotjes opbergen

Fridgebutler

Bewaar de olvaritpotjes en beschilder de deksel met schoolbordverf. Op de deksle kan je neerzetten welke kruiden er in de potjes zitten. Zet ze in een lade en van bovenaf kan je zo zien welke je moet pakken.

3. Opbergen in potten

Wil je overzicht houden in je kast dan zijn glazen potten ideaal. In een ogenblik zie je wat er in je kastjes staat. De label kan je downloaden via Culy. Een bijkomend voordeel dat je in een oog op slag ziet wat er bijna op is en dus aangevuld dient te worden. Als je het in dozen of pakken laat zitten zie je dat niet zo makkelijk.

labels keukenpotten

4. Anders denken

Toen ik deze tip zag begreep ik ineens dat er ooit iemand anders gedacht heeft. Mijn opgemaakte zakje bewaar ik met een knijper in een bakje maar als je ze op deze manier gebruik gebruik je ook de onbenutte hoge ruimte van je kastjes. Er onder krijg je op deze manier ruimte om andere producten op te ruimen.

zakjes

Budgi

5. Werk met weekmenu’s

Als je elke week een weekmenu maakt weet je van te voren welke boodschappen je nodig hebt. Hierdoor voorkom je overbodige aankopen. Er zijn verschillende manieren om een weekmenu bij te houden. Deze kwam ik tegen op een website in America en vind ik echt ideaal. Een menu voor de hele maand en de receptenkaartjes hangen er onder.

weekmenu

Buzzfeed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.