5 tips om van je tuin een tweede huiskamer te maken

5 tips om van je tuin een tweede huiskamer te maken

Langzaamaan wordt het warmer en gooien we de achterdeur zo ver mogelijk open. Het ideale moment is aangebroken om binnen naar buiten te halen. Lekker zomers weer is in aantocht waardoor we, met name op heerlijke lentedagen en warme zomeravonden, meer dan graag buiten zitten. Om in de open lucht ook te kunnen genieten van de gezelligheid van een woonkamer geven we je 5 handige tips om in je tuin een ‘buiten-woonkamer’ te maken.

remco_binnennaarbuiten_balk

Tip 1: Denk goed na over de aankleding van je tuinset

De zithoek is in veel woonkamers de centrale plek. Met zijn alle een avondje neerploffen op de bank om TV te kijken of gewoon lekker even zitten na het eten. Het is toch heerlijk om dit in de lente- en zomermaanden naar buiten te verplaatsen? Geef daarom veel aandacht aan de zithoek in je tuin. Ga eens na wat je belangrijk en mooi vond toen je de woonkamer aan het inrichten was en pas dit vervolgens ook toe op de zithoek in je tuin. Heb je in je banken of fauteuils bijvoorbeeld leuke decoratie kussentjes neergelegd? Doe dit dan ook buiten. Wat leuke sierkussens in je tuinset zijn erg sfeervol. Als je zorgt dat je verschillende kussenhoezen hebt, dan kun je wat afwisselen. Zorg er ook voor dat iedereen een eigen plek heeft. Zo kun je een schommelstoel of zitzak neerzetten voor de kinderen en comfortabele ligstoelen voor jezelf en je partner.

Tuinset2

Tip 2: Verwarm de boel

Één van de kenmerken van Nederland is het wisselvallige weer. Ook in de lente- en zomermaanden kan het kwik ‘s avonds flink dalen. In de woonkamer zet je simpelweg de verwarming een paar graden hoger voor een aangename temperatuur. Als we de huiskamer naar buiten verplaatsen moeten we hier iets anders op verzinnen. Elektrische terrasverwarming is een goede oplossing. Een terrasverwarmer kun je meestal op meerdere standen zetten zodat je zelf de sterkte van de warmtestraal kunt bepalen.

Tip 3: Maak ook gebruik van sfeerverlichting

Ook buiten is sfeerverlichting prima te gebruiken! Vaak geeft dit nog de meeste sfeer. Ook kun je bijvoorbeeld wat waxinelichtjes en kandelaars op tafel zetten. En is de zomer voorbij? Dan komt deze sfeerverlichting nog goed van pas. Hang binnen een paar leuke wandplanken op en stal daar al je sfeerverlichting op uit!

Tip 4: Kook buiten

Als het lekker weer wordt dan ruik je op elke hoek van de straat een barbecue. Maar er zijn meerdere mogelijkheden om in je tuin te koken. Zo is een complete buitenkeuken (op wieltjes) ook enorm handig. Je kunt dan gezellig in de open lucht hele maaltijden koken. Ben je toch echt meer een barbecue fanaat? Ook dan is de keus enorm. Voor een echt huiselijk gevoel raden we aan te kiezen voor een barbecue op elektriciteit of gas in plaats van een houtskool barbecue. Je eten is dan veel sneller klaar, je heb geen last van de rook en je bent niet veel tijd kwijt met schoonmaken na afloop van het eten.

Tip 5: Gebruik binnen en buiten dezelfde accessoires

Je kunt de huiskamer eenvoudig een persoonlijke tint geven met behulp van verschillende woonaccessoires. Gebruik dezelfde soort accessoires buiten als binnen. Op die manier zorg je op een makkelijke manier voor een geheel. Zo zijn bijvoorbeeld verschillende vormen van tafeldecoratie hier prima geschikt voor. Denk dan aan leuke schalen of manden, mooie tafelkleden, kandelaars en kleurrijke beeldjes. Wanddecoratie die oorspronkelijk bedoeld is voor binnen is daarnaast ook te gebruiken in je tuin. Let er dan wel op dat je spullen die gevoelig zijn voor water onder een afdakje hangt of mee naar binnen neemt of in de schuur legt als er regen op komst is.

Zoals je ziet, je kunt met de juiste ideeën en spullen en met wat creativiteit van je tuin een heel gezellige ‘buiten-woonkamer’ maken. Wacht niet langer en ga aan de slag!

Tuinset1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *