geordende keuken

4 tips voor een geordende keuken

De keuken is een ruimte waar we dag in dag uit veel tijd doorbrengen. Dit komt vooral doordat we hier ons eten maken. Bij het bereiden van maaltijden worden vaak verschillende hulpmiddelen gebruikt, zoals keukengerei en ingrediënten. Hierdoor kunnen lades en kastjes al snel rommelig worden. Reden genoeg om actie te ondernemen. In deze tekst zetten wij 4 tips voor een geordende keuken op een rijtje.

1. Bedenk een vaste plek voor alle spullen
De kans is groot dat je niet de enige bent die gebruik maakt van de keuken. Jouw partner en kinderen zijn hier ongetwijfeld ook met enige regelmaat te vinden. Omdat iedereen zo zijn eigen gewoontes heeft, kunnen spullen telkens keer weer op een andere plek liggen. Gevolg hiervan is dat je mogelijk iedere lade en elk kastje moet openen om te vinden wat je zoekt. Erger jij je hier groen en geel aan? Bedenk dan een vaste plek voor alle keukenspullen. Laat het hier niet bij zitten, maar attendeer medebewoners hier ook op. Hierdoor keert de orde waarschijnlijk (snel) terug in de keuken.

2. Berg etenswaren op in bakjes
Veel mensen hebben talloze pakjes en zakjes in hun keukenlades en -kastjes staan. Hierdoor weet je soms zelf niet eens meer wat je allemaal in huis hebt. Gevolg hiervan is dat de keukenkastjes en -lades alsmaar voller worden. Dit kun je betrekkelijk eenvoudig voorkomen. Hoe? Door gebruik te maken van opbergbakjes. Berg jouw spullen bijvoorbeeld op in de bakjes van The Home Edit. Doordat deze bakjes transparant zijn, zie je in een oogopslag wat er allemaal nog is. Zodoende voorkom je dat je nieuwe etenswaren koopt terwijl je hier nog voldoende van in huis hebt.

3. Gebruik een pannenrek
Voor het bereiden van de meeste maaltijden gebruik je één of meerdere pannen. Voor groenten gebruik je bijvoorbeeld een kookpan, terwijl je vlees bereidt in een koekenpan, braadpan of hapjespan. Veel mensen hebben dan ook verschillende pannen in huis. Als je jouw pannen opbergt in een lade, kan deze al snel rommelig ogen. Om de lade te ordenen, bieden pannenrekken uitkomst. Hiermee kun je al jouw pannen op een geordende manier opbergen, waardoor de keukenla er niet langer rommelig uitziet.

4. Gooi spullen weg die je niet meer gebruikt
We sluiten dit overzicht af met de meest voor de hand liggende tip. Om te voorkomen dat jouw keuken een zooitje wordt, doe je er goed aan dingen weg te gooien die je niet meer gebruikt. Helaas gebeurt dit niet altijd. Spullen die niet meer gebruikt worden, belanden vaak achterin een kastje of een lade. Gevolg is dat de lades en kastjes alsmaar voller en voller worden. Gebruik je keukengerei of etenswaren niet meer? Neem hier dan afscheid van. Op deze manier behoud je het overzicht en dat zorgt voor een geordende keuken.

Fotobron: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *